Politika VLADA PREDLOŽILA IZMJENE ZAKONA O JAVNOM REDU I MIRU

Radulović: Ko ne poštuje simbole svoje države treba da ide kod psihijatra

Nepoštovanje državnih simbola himne, zastave i grba, objavljivanje putem oglasnih i reklamnih panoa neprimjerenih sadržaja biće kažnjeno od 500 do 15.000 eura, predviđeno je izmjenanama Zakona o javnom redu i miru.

<<<Za nepoštovanje državne himne kazna od 700 do 2000 eura<<<

Izmjene Zakona o javnom redu i miru, koje se nalaze u skupštinskoj proceduri, predviđaju da fizičko lice koje prilikom izvođenja državne himne, u slučajevima kada je to predviđeno propisima, sjedjenjem, zviždanjem, stvaranjem buke ili na drugi način ne oda joj počast kazniće se novčanom kaznom od 700 do dvije hiljade eura.

Predlog tih izmjena utvrdila je Vlada 28. novembra.

Pravno lice koje na javnom mjestu istakne ili upotrijebi zastavu, grb ili drugi simbol druge države, osim ako su istaknuti kao simboli pripadnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u skladu sa posebnim zakonom ili ako je to istaknuto prilikom održavanja sportske priredbe, kazniće se od 2.500 do 5.000 eura.

U posljednje vrijeme nepoštovanje državnih simbola bilo je posebno izraženo prilikom raznih manifestacija u

Budvi, a visoki funkcioner Socijaldemokrata Crne Gore iz ovog grada Žarko Radulović kaže da je u svakoj zemlji na svijetu postoji nepoštovanje simbola države.

“Dobro je što je Vlada predložila ove izmjene zakona, ali ja bih dodao jedan član koji bi predviđao da onaj koji ne poštuje zastavu, grb i himnu svoje zemlje mora da ode i kod psihijatra. Potpuno je nenormalno da neko ne poštuje simbole svoje države. Mogu da mu se ne sviđaju, ali se moraju poštovati”, kaže Radulović.

On smatra da oni koji ne poštuju simbole svoje države ne mogu da cijene ni sebe niti simbole neke druge države.

“Ne mogu reći da je uvijek u pitanju zla namjera, već da ima i ostrašćenosti koja te pojedince vodi u krajnost. A zbog ostrašćenosti su, a mi smo svi tome svjedoci, jer se to dešavalo i u našem okruženju, stradale i čitave nacije, a kamoli pojedinci. Oni imaju poriv da unište sve što nije po njihovoj volji i po njihovoj zamisli. Mnogi nijesu ni svjesni šta rade, zato, pored onih koji će sprovoditi ovaj zakon i za doktore u Crnoj Gori ima dosta posla”, kaže Radulović.

On zaključuje da još uvijek ima onih, a u ogromnoj su manjini, koji nijesu svjesni da je Crna Gora država koja ima svoje simbole i koje poštuje čitav svijet.

“Moraće i oni”, zaključuje Radulović.

U Crnoj Gori je od proglašenja nezavisnosti u nekoliko navrata dolazilo do drastičnih nepoštovanja državnih simbola, a to je naročito bilo izraženo neustajanjem prilikom intoniranja himne.

Posljednji takav slučaj je zabilježen u prilikom svječane sjednice povodom Dana opštine Budva, kada je himna skraćena na tridesetak sekundi i kada tokom njenog intoniranja nije ustao gornjogrbaljski paroh Miajlo Backović.

Crnogorska Vlada je zatražila da se izmjene Zakona o javnom redu i miru, zbog problema u praksi prilikom primjene važećeg zakona, donesu po skraćenom postupku.

68

avatar
1000
38
30
0
 
66
GigoDronStarinaMladaplunjasplunjas
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gigo
Gost
Gigo

Sram i bijeda od pomamljenih polupismenih patriotskih biznismena

Dron
Gost
Dron

A ovi kao ti sto pricaju da sa palube skacu ajkuli direkt u celjusti, koliko bi oni trebali dugo kod dr???

StarinaMlada
Gost
StarinaMlada

Postujes ih ti do zadnjeg eura! Profit-patriota

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Rankovi simboli iz 2004 g. zasluzuju postovanje koliko i njihov kreator.

Roki
Gost
Roki

Ene ovog konobara, ene. Nije to svoja država konobaru. Kad ti neko uništava mladost, otima crkve, izvrće jezik, progoni te, onda to nikako nije tvoja država.

plunjas
Gost
plunjas

Na tebe je ocigledno mislio, treba pod hitno kod psihijatra. Nevjerovatne halucinacije i napadi panike.

Kobiljido
Gost
Kobiljido

Ko je izbacio stih iz himne….JEDINA SI ZA SLOBODU TI OSTALA SRBSKOM RODU …? Onaj koje ovo izdvoijo iz himne nek placa kaznu ako se ne digne

plunjas
Gost
plunjas

znamo mi svi da bi ti sav srecan ustajao samo da se pjeva o tvojemu vaskolikome srpstvu i srbiji. Postoji samo jedan problem: ovo je Crna Gora i himna pjeva o Crnoj Gori

USA VETERAN
Gost
USA VETERAN

Kod psihijatra svi oni koi izabrase ove simbole Gore Crne….Himnu i Zastavu,jer su izabrani ne istorijski nego voljom onih koi se Srbstva Njegoseva odrijecu,prema tome oni kazne nek placaju za ne postovanje onog stosu izabrali,ostali na mjesto voljno

USA BiH
Gost
USA BiH

Samo SANDAK i Sandzacka flaga

Tvrtko
Gost
Tvrtko

U taj ,,tvoj,, hotel bi Mitric imao dosta slucajeva za ispitivanje.

Ljubo
Gost
Ljubo

PRVI PUT OVA SVEZNALICA DA KAZE ISTINU

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bošnjaci i Albanci na aparatima

PRAVEDNIk
Gost
PRAVEDNIk

Radulovicu.znamo kada si.i kako postao Crnogorac i
.Patriota..
Sjutra.kada dofje do promjene vlasti.opet cez biti veliki Srbin.
Bolje ti je.da cutis i uzivas.u nezasluzenom raskosi.koju si stekao na ..cudan..nacin.

Ja,mi,vi,oni,..
Gost
Ja,mi,vi,oni,..

U Kotoru devize trampio . 1990-1995….

Vladika⛪
Gost
Vladika⛪

Ista priča kao tvoja.

Pomorac
Gost
Pomorac

I onaj sto skace na ajkulu sa palube bi mogao do psihijatra

Tragikomedija
Gost
Tragikomedija

Kakva je to drzava koja mora pod prisilom da tjera svoje gradjane da je postuju.to je nula od drzave.da ovo neko cuje iz eu poslali bi nam delegaciju psihijatara.ja pravim poljski wc i istakao sam zastavu .moze li mi ko sto.

Djuro Vučinić
Gost
Djuro Vučinić

Čiju zastavu,jeli Srpsku.

USA
Gost
USA

No STO DJURO bez SRBSKU zastava SRBIJE je zastava svih SRBA a ne Srbijanska

Nekulturan
Gost
Nekulturan

E zbog ovakvih “patriota” se i ne ustaje na himnu

Marko
Gost
Marko

Džep patriota

Send this to a friend