Politika

Regata jedini ispravan princip vrednovanja napretka svake države

Princip regate jedini je ispravan princip vrednovanja napretka svake države prema EU, istaknuto je na sastanku  ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića sa predsjednicom Narodne skupštine Bugarske Cvetom Karajančevom.

Darmanović je istakao zadovoljstvo saradnjom parlamenata posebno ukazavši na značaj aktivnosti i djelovanja parlamentarnih grupa prijateljstava Crne Gore i Bugarske.

“Zahvalio je za ekspertsku podršku bugarskom parlamentu u evropskim integracijama i pohvalio njegovu istaknutu ulogu tokom predsjedavanja EU. Izrazio je očekivanje da će bugarski parlamentarci i u posljednjoj fazi pridruživanja naše države EU pružiti snažnu podršku, ko što je to učinio i u završnici euroatlantskog integracionog procesa, podsjetivši da je bugarski parlament među prvim ratifikovao Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u”, saopšteno je iz Ministarstva.

Karajančeva je kazala da je ova, kao i nedavna posjeta predsjednika Skupštine Ivana Brajovića potvrda odličnih odnosa dvije države i da će se parlamentarnom saradnjom u narednom periodu pružiti puni doprinos daljem razvoju sveukupnih odnosa.

“Ocijenila je da je jedini ispravan pristup vrednovanja napretka svake države prema EU princip regate i istakla da će Crna Gora imati punu podršku Bugarske u dostizanju članstva u EU”, kazali su u Ministarstvu.

Osim sa predsjednicom parlamenta, šef crnogorske diplomatije imao je susrete i sa predsjednicom Odbora za vanjske poslove Džemom Grozdanovom, predsjednikom parlamentarne Grupe prijateljstva Bugarske i Crne Gore Petrom Petrovim, kao i predsjednikom Odbora za evropske poslove i kontrolu evropskih fondova Kristianom Vigeninom kojom prilikom je potvrđena snažna podrška evropskoj perspektivi Crne Gore i važnost jačanja parlamentarne dimenzije na putu pridruživanja Uniji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
metadon
Gost
metadon

Ovim temmpom,mislim da imamo velike šanse da do kraja vijeka pristupimo EU,eventualno do sredine narednog

Euro krem
Gost
Euro krem

Vec se vidi kako Crna Gora ulazi u EU…
…ka’ u prkno.

Send this to a friend