Politika

Sa broda Dikoti u Crnu Goru može da dođe pet migranata

Vlada CG

Vlada Crne Gore je, uvažavajući principe humanosti i solidarnosti sa ljudima u nevolji kao tradicionalne vrijednosti crnogorskog društva potvrđene mnogo puta u našoj istoriji, odlučila da na molbu Italije prihvati do pet migranata sa broda Dikoti, objavljeno je na zvaničnom Twitter nalogu Vlade Crne Gore.

 

<<<Zahtjev Italije za prijem migranata u Crnu Goru još u proceduri<<<

Odluku o prihvatanju migranata na današnjoj jednici Vlada je donijela jednoglasno i time potvrdila svoju posvećenost evropskom sistemu vrijednosti i afirmiše ljudsko dostojanstvo.

Podsjećamo Italija je prošle sedmice tražila od Crne Gore da primi dio migranata koji su se iskrcali u jednoj od sicilijanskih luka nakon što su ih italijanske vlasti nekoliko dana zadržale na brodu kojim su došli u tu državu.

Tada je zamjenik premijera Italije, iz desničarske Lige, Mateo Salvini zahvalio je Albaniji koja je izrazila spremnost da preuzme 20 od oko 140 migranata koji su danima bili zatočeni na brodu Dikoti, ali i da je zvanični Rim kontaktirao Crnu Goru i Srbiju, tražeći od njih da preuzmu dio migranata.

Irska je pristala da prihvati do 25 migranata sa broda, a migranti će do upućivanja u druge države biti smješteni u jednoj od katoličkih crkava na Siciliji.

45 Komentara na "Sa broda Dikoti u Crnu Goru može da dođe pet migranata"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend