Politika

Šaranović: Kapitulaciju DPS-a vidjela cijela Evropa

Danilo Šaranović

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović kazao je da je DPS partija ogorčenih kapitulanata koji se ne libe da galamom i primitivizmom pokušavaju da sakriju vlastiti poraz.

<<<Anđušić: Demokrate pod pritiskom prekinule bojkot<<<

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti

Zvanično je izvršena devalvacija vaše riječi: Đukanovićeva i Markovićeva tvrdnja da nema priče o izbornim uslovima prije decembarskog kongresa DPS-a danas figurira u prašini.

Na Odboru će pasti sva vaša rješenja kao što su pale te Đukanovićeve i Markovićeve riječi.

I današnja izjava Anđušića, obiluje, ništa manje nego ona jučerašnja, očajničkim pokušajima da se izađe iz političkog ćorsokaka u koji su satjerani primoranošću da prihvate Briselski plan.

Pritom, Anđušićev manir iskrivljavanja činjenica i manipulacije njima, nije njegov lični manir. Riječ je o maniru obmanjivanja građana kakav DPS baštini kao partijsko dobro.

Taj manir je sada samo dodatno zaoštren jer je DPS odabrao da se na taj način bori sa krahom koji je doživio prvi put u posljednjih 30 godina. Uzalud se i Predrag Bulatović borio da u životu održi Gvozdenović plan, on je pao, smatra se ništavim, dok je Briselski plan jedini pravno obavezujući. Zbog takvog debakla, razumijemo potrebu DPS da krivotvori stvarnost i da obmanjuje građanstvo podsjećanjem na to kako Demokrate bojkotuju Skupštinu, a ne navodeći da su razlozi bojkota isti oni koji su i međunarodnu zajednicu podstakli da ih pritisnu da prihvate Briselski plan.

Dakle da ponovimo: predlozi i rješenja koja ste kreirali u kabinetu najvećeg balkanskog manipulatora smatrajte nepostojećim. Papire sa kojima javno mašete a koji navodno sadrže unapređenja po najvećem standardima, možete baciti u otpad. Svi vaši planovi su uvijek bili planovi za krađu, pa ne mislite valjda da će Demokrate prihvatiti pravila izbora od onih koji kradu izbore. To je na žalost prihvatio neki drugi dio opozicije, vama drag, ali sa Demokratama pogađanja nema. Biće onako kako kaže Briselski plan i tačka.

Stoga, ne obmanjujte građane, ponovo vam kažemo. Nema nikakvog unaprjeđenja, nego samo ima sveobuhvatnih izbornih reformi. A to dalje znači da dosadašnja izborna rješenja možete da primjenjujete samo na unutarpartijskim izborima i na unutarkoalicionim, kod tradicionalnih partnera. Za Crnu Goru više ne važe.

Ovog puta to vam neće proći, na veliku žalost vašu i tradicionalnih vam opozicionih partnera jer nećemo dozvoliti da se ponovi 2014. godina kada ste zajedno sa njima usvojili izborne zakone kakvi su odgovarali i vama i njima. Vama da kradete, njima da to skrštenih ruku gledaju.

Za Crnu Goru važi i na nju će se primjenjivati jedino Briselski plan koji ste godinu dana odbijali, a onda naglo prihvatili, ali ga još niste pročitali.

Da ste pročitali Briselski plan, to bi vam bilo jasno. Kao što bi vam bilo jasno da je on povratak u Parlament predvidio tek po prihvatanju rješenja koja garantuju fer i poštene izbore. Ali, očigledno niste. Jer niste obaviješteni ni da je Briselski plan srušio plan Brana Gvozdenovića koji je, i rukama i nogama, branio Predrag Bulatović.

Evo šta možemo da uradimo: spremni smo da organizujemo edukativnu radionicu na kojoj ćemo vas upoznati sa Briselskim planom i evrospkim standardima jer vi, očigledno, razumijete samo standarde uličarskog ponašanja, a sa uličarskom organizacijom razgovora, ni dogovora nema. Osim u uličarsko ponašanje, razumijete se i u koverte, a bijela zastava i crni fondovi, vaš su znak raspoznavanja. Bijela zastava će vam se i dalje vioriti jer ste kapitulanti, a crni fondovi idu u istoriju beščašća.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jeź
Gost
Jeź

Dobro me nasmija ovo saopštenje Demokrata.
Nazad u parlament, rekosen im u Briselu….i tako se vratise zabludjele Demokrate….a, zaklinjahu se u obraz, čast, poštenje da neće.Karakteri…

Fileopg
Gost
Fileopg

Zašto je predśednik Demokrata maka ispred imena ono mr? Da li ga je ko primorao ili je samovoljno to uradio?

cetinje
Gost
cetinje

Zato što je njegov rad PLAGIJAT i ne može da nosi to “mr”ispred imena i prezimena,može ako živi u Americi,ali tamošnje značenje “mr”je MISTER,prevedeno,drže,čojku,nečojku itd.😁

Svjefol
Gost
Svjefol

Hahahaha….Pobijedi pa podijeli….

samoreciaaa
Gost
samoreciaaa

Pomest ce vas Milo i ovaj put, i tako u nedogled dokle god ima podrsku zapada a vi pokusajte da budete originalni a ne isto preko ambasada da pokusavate da dodjete na vlast. Budite originalni ali meni se cini da je to dzaba vama svima u opoziciji pricati jos se nije pojavio pravi covjek.

Mima
Gost
Mima

Koliko godina staza ima ovaj,je li poceo da se brije?

460
Gost
460

Da mi je znati sa koje si planete.

Kocho
Gost
Kocho

Mada se izvinjavam sto dadoh komentar ,ovaj ne zasluzuje ni da ga komentarisu,toliko je postovan day bi imao sam glasova ,kao onaj iz Srbije Cedo,bas je postovan ovaj mali ,svi ga sa paznjom slusamo,samo naprijed,morao sam barem da dobijes komentar,jer te niko pametni ni komentarisati,pricaj sebi u bradu

Pedja
Gost
Pedja

Idi begaj .

Send this to a friend