Politika

Spajić: Od neobavezujuće Rezolucije o Srebrenici Crna Gora neće dobiti ništa

Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Od neobavezujuće Rezolucije o Srebrenici koja je juče usvojena Crna Gora neće dobiti ništa, poručio je premijer Milojko Spajić.

Na pitanje novinara na današnjoj konferenciji šta će Crna Gora i region dobiti od usvajanja jučerašnje Rezolucije o Srebrenici, Spajić ovako odgovara.

“Crna Gora od neobavezujuće rezolucije neće dobiti, po mom mišljenju, konkretno neće niko dobiti ništa, niti će biti bilo kakve štete od toga. Suština je okrenuti se ovakvim projektima kao što je današnji, suština je da se povezujemo sa svima kako bi se bolje razumjeli”, istakao je Spajić, na konferenciji o predstavljanju nove brodske linije.

Predsjednik Skupštine i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić poručio je danas bijesan zbog toga što je Crna Gora podržala Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, da Srbi nikada više neće biti marginalizovani u Crnoj Gori.

On je istakao da će nakon objavljivanja rezultata popisa, srpski jezik zauzeti ono mjesto koje mu po pravu i pravdi pripada, da će državljanstvo steći svi oni koji su rođenjem ili porodičnim vezama utemeljeni u Crnoj Gori, kao i oni koji godinama žive u ovoj zemlji, a do sada isto nisu dobili, ali i da će istorijska trobojka zakonom biti vraćena na mjesto koje joj pripada.

Zato je novinare zanimalo da li će Spajić podržati inicijativu koalicionog partnera Andrije Mandića da se vrati trobojka i srpski jezik.

“Nijesam vidio tu, niti bilo koju drugu inicijativu. Nemamo problem ako bilo koja inicijativa povećava prava nekom narodu, grupi u Crnoj Gori, a nije nauštrb drugih, mi nemamo problem sa tim. Govorim kao predsjednik stranke”, poručio je Spajić.

S.Đukanović

36

avatar
1000
23
13
0
 
35
eksmariusHogarGaraPrc
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
eks
Gost
eks

Kakav diletantizam!!

Hogar
Gost
Hogar

Tek će se pokazat koliko je rezolucija “neobavezujuća”..#lagano..i lančano..

Prc
Gost
Prc

Srbi ama bas nikad nisu bili matginalizovani u Crnoj Gori,ali cetnici e to cemo da vidimo. Vi niste predstavnici srba vec predstavnici cetnickog pokreta i to je ogromna razlika koju vi znati. Svvi srbi narodni heroji za vas nisu dovoljno srbi,tj za vas su to srbi izdajnici. Valjalo bi da srbi razmisle ko su im predstavnici,dok cetnicku ideologiju i velicanje… Više »

Vox
Gost
Vox

I sto bi kad si se probudio Manda?!

marius
Gost
marius

A novinar bistar neki . Bas ce da ti odgovori , sto cemo da dobijemo , od glasanja. Ne moramo nista ni da dobijemo. Glasali smo ka vas civilizovan svijet. Za pomen zrtvama, da se nikad ne zaborave, i da se nikad vise ne ponovi.

Jovan
Gost
Jovan

Spajić se nije mogao ni trena suzdržati i pokazao je svoje licemjerstvo. On i radi zajedno sa Mandicem i Vucicem na uvlačenje CG u srpski svet. Ali to radi na perfidan način skrivajući se tobože iza prioriteta ekonomskih.

misko
Gost
misko

nema tebi spasa !!! padas samo je pitanje kada!!!!

svizajedno
Gost
svizajedno

Odata je posta i priznanje zrtvama , nijedan narod nije etikretiran , narastaji mladih rastereceni , ne treba I ne smiju se slaviti izvrsioci masakra …. , korektno za svih, tako isto treba dozivljeti i tumaciti … nastaviti suzivot .., imamo puno važnijih i bitnijih neriješenih pitanja za sve nas …. bavimo se kvalitetom i uslovima života i da sto… Više »

Djukaj Lomi
Gost
Djukaj Lomi

Dobicete 10% u budvi i to vam je plafon sledi vam potop

Makijaveli
Gost
Makijaveli

Ode ispod cenzusa…

Coco
Gost
Coco

Ovaj ce postati gori od Dritana

marius
Gost
marius

Iako od goreg vazda ima gori, u vom slučaju to ne važi. Od onoga gori bitne može . Onakav se samo 1 u cijeli vijek radja.

Ananas
Gost
Ananas

I onda progovori… nece ga imat ko glasat u CG. Ni Srbi, ni Crnogorci, ni Bosnjaci, ni Albanci… kad covjek ne zna kad da ucuti!

Kapilar
Gost
Kapilar

Balansira, klasika…

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Crni Spajicu, Crna Gora je dobila mnogo glasajuci za usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici. Mozda ti nisi dobio nista. Ovo glasanje za je prije svega bio moralni cin koji je koliko toliko osvijetlio obraz Crne Gore koja je sa Srbijom napravila agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Da imas imalo stida I obraza I da imas imalo casti u sebi… Više »

Liberal
Gost
Liberal

Ekonomija , ekologija , borba protiv mafije i korupcije , sve je to super. Ali to je kao da covjeku koji boluje od karcinoma , kazete da ne razmislja o bolesti nego o vaznijim i ljepsim temama. Ove prostore razara velikosrpski klerofasizam i mitomanija i drugi nacionalizmi a mafija , kriminal i korupcija i ekonomska propast su posledice toga zla.

Hogar
Gost
Hogar

To je to ali bez “drugih nacionalizama”.. #a pogotovo ne “crnogorski”,da ga ima taj bi još i bio prirodan u Cg.

Che
Gost
Che

Apostole mickey, mozda je tako a mozda i ne.
Razmisli ipak jos jednom

Don Montenegrin
Gost
Don Montenegrin

To sto Koljenica predlaze ,kao i sve njegovo je na ustrb ostalih naroda u Crnoj Gori. Tako da mu mozete poruciti da od toga nema NISTA. Nego, Spajicu,poslusaj vecinski Crnogorski narod. Poceo si da razumijes kakva je vecinska Crna Gora,nemoj da se okliznes na sledecu stepenicu. Valjda si pametan da znas sto ti je cinjeti.

alisa
Gost
alisa

pa kad je bijesan sto ne izadje iz vlade. nego ce biti da i njega zloupotrijebljavaju

Janko
Gost
Janko

Zelja ce vas bit😂😂😂

Zeta 🇲🇪
Gost
Zeta 🇲🇪

OSTAVKA VOJVODI presjednik Skupstine CRNOGORSKE NIJE ČESTITAO GRADANIMA CRNEGORE NEZAVISNOST DRZAVE CRNEGORE 🇲🇪 . OVO NIJE SRBIJA DA SE ZOVE SRPSKI OVOJE CRNOGORSKI JEDINI JEZIK PORED STRANI ENGLESKI FRANCUSKI I OSTALI JEZIKA STO PRIPADA I SRBIJA JER SU STRANCI . VELIKO HVALA SPAJKIJU ZA VELIKO ZA GENOCID SREBRENICE .

Dejan
Gost
Dejan

Eto vam ga spajić

Janko
Gost
Janko

Lijepo.kaze zakon.rezolucije skupstinske un totalno nebitne,Savjet bezbjednosti sto donese bitno..ovim.su i.nevine zrtve iznijete na svjetsku pijacu..

Pečičanin
Gost
Pečičanin

Niti voda niti vino. Isti su obojica.

Struhar
Gost
Struhar

E pa izvini predsjedniče stranke ali trobojka i srpski jezik jesu na uštrb drugih!

no1
Gost
no1

Neces Mandicu siguran budi kako ti oces, nebilo nas Crnogoraca ako dozvolimo da bude tako kako bi ti i takvi ka ti.

Janko
Gost
Janko

E.hocemo siguran.budi ,!!!

amo
Gost
amo

Oćete Janko,ali u srbiju,ođe će vas želja minut.

Sandokan
Gost
Sandokan

Ocete, ali u srbistan….. u Crnu Goru …. Ne.

Role je King
Gost
Role je King

Janko,nemoj da si nervozan,to je losa politika i ona se gasi lagano htio ti to ili ne.

Dembe
Gost
Dembe

Janko ti kreni ako ti basta, ali nemoj posle da bude da si operisan i hakovan!

alisa
Gost
alisa

ili ne daj boze zloupotrijebljen

Janko
Gost
Janko

Nebojte se 😁😁😎

GlovoHelikopter
Gost
GlovoHelikopter

Oooooo janko janko,budi miran batice 😀😀😀👆👆🇲🇪🇲🇪

Gara
Gost
Gara

Necete Janko, vidjeces.

Send this to a friend