Politika

Šta će poslanici pitati Markovića na premijerskom satu?

Sjednica premijerskog sata na kojoj će predsjednik Vlade Duško Marković odgovarati na pitanja poslanika biće održana sjutra, pišu Dnevne novine.

Ispred kluba poslanika manjinskih partija Genci Nimanbegu pitaće Markovića o mjerama koje Vlada planira da preduzme u oblasti obrazovanja.

“Koje su mjere, ciljevi i učinci koje planira a preduzme i ostvari vlada Crne Gore u sklopu već najavljene reforme obrazovnog sistema pitem izmjena seta zakona iz oblast obrazovanja. Imajući u vidu da je obrazovanje prepoznato kao jedan od prioriteta Vlade, šta očekujete od najavljenih reformi i koje benfite očekujete za učenike i studente, kako za cjelokupno društvo tako i posebno za obrazovanje na albanskom jeziku kao dio cjelokupnog obrazovnog sistema”, naveo je Genci u pitanju za Markovića.

Poslanika Socijaldemokrata Vujicu Lazovića zanima koje će mjere vlada preduzeti u cilju razvoja sjevera.

“S obzirom na uočenu potrebu ravnomjernog regionalnog razvoja, a uzimajući u obzir činjenicu da je sjever najnerazvijeniji dio Crne Gore, šta Vlada preduzima kako bi podstakla razvoj ovog regiona, te koliko je novca i za koje projekte predviđeno da se uloži u sjever u toku 2017. godine”, pitaće Lazović premijera.

Poslanik Demokratske partije socijalista Branimir Gvozdenović zatražiće od Markovića odgovor na pitanje o ekonomskoj konkurentnosti.

“Više puta ste apostrofirali da je konkurentnost ekonomije jedan od osnova dimenzioniranja ekonomskog rasta. U svom ekspozeu ste naveli da strukturne reforme u kombinaciji sa fiskalnom konsolidacijom imaju za cilj makroeknomsku stabilnost i rast međunarodne konkurentnosti Crne Gore. Prioritet reformskih mjera Vlade u tom pravcu definisane su u programu ekonomskih reformi za period 2017-2019 koji predstavlja osnovni dkument u ekonomskom dijalogu sa EK. Takođe i u ostalim strateškim dokumentima Vlade Crne Gore. Kakva je dinamika sporovođenja reformskih mjera sadržanih u ovim dokumentima i koji su očekivani efekti njihovog sprovođenja?”, stoji u pitanju Gvozdenovića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Martin
Gost
Martin

Kad ce Okupatorska spc napustit Nase Svetinje?

Euro
Gost
Euro

Mislim da se Premijr preznojio kakvo pitanje mu je Vujica postavio.
Ne bio mu u koži kada mu bude podpitanja postavljao

Send this to a friend