Politika

Šuster Jokoviću: Pogledaj se u ogledalo Uroše Nejaki

Ko zna koji put podijeljena Socijalistička narodna partija ili bolje rečeno ono što je od nje ostalo, koja je uzgred i članica vesele “građanske” opozicione petorke, danas je po tuđem nalogu napala Socijaldemokrate i našeg predsjednika Ivana Brajovića, saopštio je portparol SD-a Stefan Šuster i poručio predsjedniku SNP-a Vladimiru Jokoviću da se pogleda u oglredalo.

SNP je danas pozvala je predstavnike Misije OEBS-a da budu obazrivi prilikom daljih razgovora sa predsjednikom parlamenta Ivanom Brajovićem, jer je, kako su rekli, stranka na čijem je on čelu primjer partijskog zapošljavanja.

“Zapravo, mi više ne uspijevamo ni da pohvatamo ko u ostacima te partije radi po čijem nalogu, jer ni oni sami više ne znaju. Jedno je sasvim jasno, a to je da se novoizabrani predsjednik Joković, ili kako ga od milošte zovu partijski drugovi ‘Uroš nejaki’,  skoro ništa i ne pita. Njegov autoritet u stranci u gašenju je toliki, da čak ni u glavnom odboru nema većinu. Kako je ovaj „pomiritelj“ krenuo, to malo stranke pred gašenjem dovešće do još jedne podjele. Matematičari bi rekli da se SNP više ne dijeli, već da se diferencira, jer je to adekvatan izraz za dijeljenje beskonačno malih veličina”, kazao je Šuster.

Po njegovim riječim, SNP ne razumije funkcionisanje SD-a.

“Dok mi vrijedno radimo i kroz razgovore sa građanima, osjećajući njihove potrebe, kreiramo i ostvarujemo našu politiku, oni ni iza zatvorenih vrata ne mogu da se dogovore. Dok je naša, socijaldemokratska ruka pružena svakom građaninu ove zemlje, ma kojoj političkoj opciji on pripadao, oni ni unutar stranke nijesu sposobni da jedni drugima pruže ruku. I da, dok nas neosnovano prozivaju za zloupotrebe državnih sredstava, oni su ti koji državi duguju 107,69 hiljada eura po osnovu poreza i doprinosa. Malo je licemjerno, gospodo iz stranke u gašenju, iz vaše kože prozivati bilo koga po ovom osnovu”, poručuje Šuster.

On tvrdi da se SNP gasi, uprovo zato što su, kako dodaju, politički licemjeri, zato su, tvrdi on, izvarali sve što se izvarati moglo, i podmeću jedni drugima.

“Zato se vi diferencirate i gasite, a naš rejting raste i nama građani iz dana u dan sve više vjeruju”, kazao je on.

Portparol SD-a savjetuje SNP da naredni put kad se osmjele da svoje pero uperite protiv SD, prvo pogledaju sebe.

“Valjda vam je u partijskim kancelarijama ostalo makar jedno ogledalo koje novi predsjednik, mimo Statuta i odluka GO, nije prodao. Nakon tog pogleda, ako budete imalo mudri, od nas ćete se potruditi da učite, umjesto što nas napadate. Do tada, srećna vam još jedna unutarstranačka podjela i rasprodaja partijske imovine. Na kraju, ako je problem što ne možete zbog vaše unutarstranačke idile da formirate poslanički klub, iako imate formalno tri poslanika, što je uslov da budete dio skupštinske Radne grupe za unaprjeđenje izbornog zakonodavstva, naći ćemo model i za vas i to za krilo partije za koje se između sebe dogovorite da predstavlja većinu u vašoj stranci”, navodi on.

Poručuje da su sledeći parlamentarni izbori 2020. godine.

“Što se tiče vašeg i optimističnog obećanja svih članica vesele “građanske” opozicione petorke da ćete nešto uraditi kada budete dio nove vlasti, poranili ste sa tom predizbornom demagoškom retorikom, jer su sljedeći parlamentarni izbori 2020. godine, a ovo je 2017”, zaključuje Šuster.

A.G.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dusko
Gost
Dusko

Imam neke stare cipelčine,možda ovaj veseljak može da učini nešto od njih.Od politike i partijice mu ništa nema.

Durmitor
Gost
Durmitor

Vi ne pričate sa gradjanima nego kupujete gradjane,nekom koji cas,nekom mantil na mjesec dva,nekom kojí evric,e takve razgovore vodite

Durmitor
Gost
Durmitor

Obucaru,i ova izjava kaze o vama da ste obični papučari i ulizice

Niko bitan
Gost
Niko bitan

SD je nesto kao bitan na politickoj sceni ?

Jao
Gost
Jao

Hahahahahaha!!A Brajovic jaki

Realno
Gost
Realno

Sd samo misli o foteljama, gradjani i drzava su vam zadnje rupe na svirali!

Rade
Gost
Rade

Vi bi I sa Mandicem u koaliciju samo da budete u vlasti.

Ovi
Gost
Ovi

Ako nisu u fotelji ne zele nista drugo.

ispravka
Gost
ispravka

Ima jedna sjajna izreka: Obućaru, ne dalje od cipela!

Bratmojmali
Gost
Bratmojmali

Dobro mu ide diferenciranje

Send this to a friend