Politika

U Kotoru i Budvi vladaju državljani Srbije, policija pokreće postupke

Uprava policije, Sektor kriminalističke policije, ispituje odgovornost predsjednika kotorske Opštine Vladimira Jokića, obzirom da je MUP Srbije izdao uvjerenje o njegovom državljanstvu u Srbiji, saznaju Vikend novine.

Odgovornost se ispituje zbog činjenice da, shodno Ustavu Crne Gore, državni funkcioner ne može biti neko ko ima dvojno državljanstvo, ukoliko ga je stekao nakon 3. juna 2006. godine, jer mu se u tom slučaju, po sili zakona, oduzima crnogorsko državljanstvo. Definitivno, Jokić danas ne može da ima crnogorsko državljanstvo, pa toj logici nema prava da bira niti da bude biran.

Takođe, Sektor kriminalističke policije će inicirati postupak uzimanja crnogorskog državljanstva Jokiću, obzirom da je on dobrovoljno uzeo državljanstvo Srbije, a Crna Gora sa ovom državom nema zaključen sporazum o dvojnom državljanstvu.

Jokić dobio srpsko državljanstvo 2013.

Sada je sasvim jasno da je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić u trenutku izbora na ovu funkciju imao dva državljanstva – crnogorsko i srpsko. Naš list je došao u posjed uvjerenja Republike Srbije izdatog 12. maja 2017. godine, koje potpisuje ovlašćeno lice Slaviša Lukić, kojim se potvrđuje da je predsjednik Opštine Kotor Vladimir, Vukajlo, Jokić, rođen 24. 1.1988. u Kotoru, državljanin Republike Srbije, od 11.9.2013. godine.

Predsjednik kotorske opštine, na pitanje VN da li ima državljanstvo Srbije i da li je pokrenuo postupak za brisanje iz evidencije u Beogradu, kazao da je na državnim organima da dokažu te tvrdnje.

“Bez obzira na to što sam već reagovao na navode DPS, nakon što su publikovani, na Vaše pitanje ću još jednom ponoviti stav.

Obaveza onih koji optužuju je da pokrenu postupak i da u za to predviđenom postupku, pred nadležnim državnim organom dokažu svoje tvrdnje. Krivica se dokazuje, ne nepostojanje krivice. Ponoviću, u Kotoru sam, ne bježim nigdje, spreman za postupak. Ono za šta svakako nijesam spreman, to je da na svaku optužbu i insinuaciju koja se plasira iz raznih izvora ja budem taj koji treba da pokreće postupke, dokazuje nevinost. Namjera raznih centara da se izmorim i dekoncentrišem stalnim optužbama i da se na taj način spriječi efikasan rad uprave i moj lično je vidljiva, međutim u meni neće naći partnera za takvo nešto”, kazao je Jokić Vikend novinama.

I budvanska vlast na “dvije stolice”

Vladimir Jokić je, prema evidenciji Gradske uprave Beograda, upisan kod matičnog područja Novi Beograd, kao državljanin Republike Srbije pod tekućim rednim brojem 1661 i u knjizi rođenih, rješenjem MUP-a Srbije, Beograd, br 204-1-33334/10 od 1. 02. 2011. koje je uručeno 11.06.2011., dok je u državljanstvo Republike Srbije primljen 11.09.2013. godine.

MUP, kao nadležni organ, ima obavezu da po službenoj dužnosti pokrene postupak za gubitak crnogorskog državljanstva, jer Jokićev slučaj nije usamljen. Prema saznanjima Vikend novina, u budvanskoj vlasti su takođe lica sa dvojnim državljanstvom. Kako nezvanično saznajemo, biće pokrenuti postupci i protiv Mila Božovića, menadžera Opštine Budva, Nikole Plamenca, v.d. sekretara Sekretarijata za uređenje prostora u ovoj opštini, kao i v.d. direktora Turističke organizacije Budva i odbornika u SO Budva Mladena Franovića i Saše Kustudića, pomoćnika direktora Sportskog centra.

Šta kaže zakon

“Svaki građanin Crne Gore koji je, pored crnogorskog državljanstva, na dan 3. juna 2006. godine imao i državljanstvo neke druge države ima pravo da zadrži i crnogorsko državljanstvo.

Državljanin Crne Gore koji je nakon 3. juna 2006. godine stekao neko drugo državljanstvo može zadržati i crnogorsko državljanstvo do potpisivanja bilateralnog sporazuma sa zemljom čije je državljanstvo stekao, ali najduže godinu dana od dana usvajanja Ustava Crne Gore”, piše u članu 12 Ustavnog zakona.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Ocigledno da se zaboravlja fakticni reciprocitet koji doprinosi sblizavanju drzavljanja Crne Gore i Srbije….pa stoga demoni proslosti zele stvarati neprijatelje bar trecine gradjana Crne Gore….neka policija kontrolise prvo poslanike koji imaju dvojno drzavljanstvo a onda one iz vlade kao Boskovica itd

Da je vjecna...
Gost
Da je vjecna...

Molicete vi svi Srbiju da vas primi pod svoje skute, izdajnici misli Njegoseve!

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Vjerovatno “da je vječna Srbija” Nikad u Crnoj Gori niko nije priziva okupatore a najmanje Rade Tomov. Ako nas “hrabra” Srbija, koja je 450 godina bila pod Turcima, u prvom zamutila pa utekla u Grčku, u drugom u četnike sa Njemcima, ne spasi niko neće. Ne brini. Pretekli smo i kad je bilo teže.

šśepan
Gost
šśepan

Okupacja CG

konik
Gost
konik

Da vidimo kako je bilo srbima kad su crnogorci pokrivali najbolje funkcije gore

Veselin
Gost
Veselin

E policijo! Provjerite informacije, ne kačite se za sva depesovska špijanja.
Saša Kustudić NIJE zamjenik direktora nikakvog preduzeća

ZwijuK
Gost
ZwijuK

@Budimo realni Biće da si se štrecnuo na pominjanje “susjedne države” (tvoje riječi -pročitaj svoj kometar). Ako će ti bit lakše: Slučaj Šinavatra govori jednako o “lijepo” CG kleptokratiji kao i slučaj Marovići o vladajućim oligarhijama u Srbiji. (da ako ti se spušti pritisak sad) Pročitaj opet moj „post scriptum“ (očito si se za njega zakačio) da ako ti prodre… Više »

šśepan
Gost
šśepan

Dosta vise neistina i podvale

šśepan
Gost
šśepan

pokušavate na sve nacine Crnu Goru unistiti

šśepan
Gost
šśepan

Dosta je vise!

Biohazard
Gost
Biohazard

Sto je problem ? Ne moze se imat dvojno zakonom , glumite postenje a na ovo ocete da zatvarate oci na foru imamo mi i vecih problema ! Svaki problem je u pocetku mali , pa postane veliki, valjda smo toliko naucili ….becic je rekao ako se utvrdi povreda prava i zakona bilo koga od njegovih ljudi da ce ga… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Biohazard

Jesi li se vratio iz Bg u voljenu ti CG ?
Srbi vas nevole, čovječe. Ustvari, osjećaju duboko gnjušanje i prijezir prema vama.
Ja u tako neprijateljskoj sredini nikada živjeo nebi.

Titograd
Gost
Titograd

Tebe jadan ni kući ne vole no liječiš komplekse i sramnu istoriju ođe. Ne znaš ko si i od kojih si. Najvjerovatnije si Crnogorac poreklom. Bosanac nećeš da budeš. Srbin ne možeš bit jer nijesi iz Srbije ni ti ni iko tvoj, A Crnu Goru mrziš.

PG_man
Gost
PG_man

Rekao bih da mu ponajvise fali adekvatna terapiju.

Primorac
Gost
Primorac

R.Srpska,
A evo ga opet ovaj Bosanac!

Meštar
Gost
Meštar

Šta ćemo sa ministrima koji imaju 2 pasoša…. koliko albanaca, hrvata, ima dva pasoša, koliko pasoša ima ministar Janović?

Joo
Gost
Joo

Ooooo nepismeni….sa tim drzavama je POTPISAN ugovor o dvojnom drzavljanstvu….sta tinije jasno???

Meštar
Gost
Meštar

ooooo pametni…. nijedan državljanin CG po zakonu ne može imat dva državljanstva!!

Segrt
Gost
Segrt

Uzmi alat u ruke mestre. U zakone se ne razumijes.

The Božo
Gost
The Božo

@Meštar
Ajde zumbule pročitaj 2 zadnja pasusa teksta kojeg komentarišeš pa onda nešto “pametno” nakucaj

Joo
Gost
Joo

Ooooooo nepismeni SVAKI drzavljanin CG moze imati DVOJNO drzavljanstvo sa svakom drzavom sa kojom CG ima POTPISAN ugovor o DVOJNOM DRZAVLJANSTVU……ako ti nije jasno pitaj objasnicu ti…..ne brukaj se jadan

Podgorica
Gost
Podgorica

Najjače botove ima Bečić. Čim neko njihov uradi nešto za zatvor javljaju se stotine da relativizuju, da pričaju o limenci i penzijama. Ako je istina što je napisano onda i Jokića po zakonu. I kako se ne stidi neko ko je protiv svoje države nije mi jasno. Sigurno i za to ima dijagnoza.

iceman
Gost
iceman

Iz istih razloga kao i Marovici je uzeo drzavljanstvo…samo nece cekati da ga uhapse nego je na vrijeme mislio…ludi li ste…

Danilo
Gost
Danilo

SDP je svoje zemlje izda,Tragedija jedne zemlje’.

Danilo
Gost
Danilo

Propast Svijeta,1918g .

Virus
Gost
Virus

Šinavutru za predsjednika

14 MLD JEVREJ
Gost
14 MLD JEVREJ

I ove kotoranke sve pare potrosise na pranje. …………

Zoran
Gost
Zoran

Pa naravno kad su velikosrbi preuzeli vlasti u budvi i kotoru.

tomo
Gost
tomo

A uskoro će i u Mojkovcu i Podgorici. Pakuj se.

tomas
Gost
tomas

hahahah tomo ne glupiraj se 🙂

Joo
Gost
Joo

Nece nece srbi imaju srbiju da u njoj srbuju….pomirite se vec jednom dosta je vremena proslo Crna Gora je Crna Gora nezavisna samostalna

Aha
Gost
Aha

U Tivtu državljani Hrvatske već decenijama. A, za to vrijeme, Aco deset miliona za kiriju iz budžeta BUC od ljekara i profesora – bam u džep:). Ko tu najviše voli Crnu Goru? Aco naravno!

Djoko
Gost
Djoko

Ja mislim da se DPS sad tek preracuna,koje im se pare odlivaju u Kotor i Budvu,manje imaju da ukradu,sad kradu drugi,doduse nista manji lopovi…. Uglavnom kradu pare svih Crnogoraca,a zato sto kradu i moje pare,ja po ovakvom vremenu sjedim kuci i nisam na more,inace da imam para sad bi nedje gušta uz ledno niksicko pivo,a ovako sjedim kuci i od… Više »

SARS
Gost
SARS

Đoko, djeluješ kao autentični car. Ladno pivo predlažem u debelu ladovinu.

Djoko
Gost
Djoko

Uskocio sam u debelu ladovinu,noge stavio l lavor ledne vode i pijem ledno… Ko nije za sebe nije ni za druge ?

Primorac
Gost
Primorac

Đoko care, kupi dva piva jedno prodaj jedno popi, eo ti para za ovo ljeto, pazi debela ladovina.

Dado
Gost
Dado

Vlast i u Crnoj Gori i Srbiji isti zato se dobro slazu sto se mene tice moze i Albanac biti predsjednik ako ce biti bolje . Jokicu zelim srecu i znanje jer ce mu trebati , kad sam imao 18 godina pustali su se narodnjaci samo Srbija Ceca ,Lukas, pa poslije rata dodjose Severina,Rozga, Cetinjski a onda propaganda protiv Srba… Više »

Sigurica
Gost
Sigurica

Jasno je da ovi iz Srbije nijesu poželjno glasačko tijelo, pa nema sporazuma,…Nešto Njegoša nijeste shvatili,… Sedam Božijih zapovijesti,… Oni što kažu da su ateisti, misle da mogu da rade šta hoće, … kratkog je to daha, jer ima ljuuudi.

14 MLD JEVREJ
Gost
14 MLD JEVREJ

Sad cu ja svake godine dolazit u crnu goru. ……kad uzmem mečku kabrioleta kupe. ………

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Je li pošteniji političar koji dođe na vlast sa dva državljanstva ili onaj ko dok je na vlasti lupeža ima samo jedno, a kad se nakrade utekne u susjednu ili neku treću državu i uzme njeno državljanstvo da izbjegne robiju.

ZwijuK
Gost
ZwijuK

@Budimo realni Ako neko ima dvojno ili višestruko državljanstvo mimo “člana 12 USTAVNOG ZAKONA” onda taj neko ne može ni doći na vlast. Ali ako se “taj neko” svjesno uz krženje zakona nađe u VLADAJUĆOJ FOTELJI to prilično oslikava “moralni profil – poštenje toga nekoga” kao i nnjegove namjere. Tako da ti je to spinovanje tipa “što je poštenije” samo… Više »

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Kao prvo nijesmo ni sigurni da li pomenuti gradonačelnik ima dvojno državljanstvo jer je odbio(koliko znam) da se izjasni što je pametno imao ga ili nemao. Kao drugo dvojno državljanstvo nikome ne smeta da voli svoju domovinu niti to što neko nema dvojno državljanstvo znači da je veći patriota od onoga ko ga ima. Kao treće nijesam bot što bi… Više »

ZwijuK
Gost
ZwijuK

@Budimo realni Evo opet: “Ako neko ima dvojno ili višestruko državljanstvo mimo “člana 12 USTAVNOG ZAKONA” onda taj neko ne može ni doći na vlast”, jer se ne može ni kandidovati!!! Djelovanje mimo toga je KRIVIČNO DJELO. Da te podsjetim slučaj poslanika Peđe Popovića koji je po sili zakona izgubio CG državljnstvo i poslanički staus kada je javno u skupštini… Više »

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Колико знам Поповићу је враћено држављанство што доказује да се може имат двојно држављанство. Нажалост нијесам прочитао тај мој опис од поменутог Божа али му хвала. И богу хвала притисак ми је ОК што и теби желим, а не видим разлог да се штрецнем на помињање било које сусједне државе. А јесам написао сам “сусједну или неку трећу земљу” и… Više »

Budimo realni
Gost
Budimo realni

“PS Davanje državljanstva “osuđenim bjeguncima od robije” govori više o toj susjednoj državi” Je li Šinavatra bježao od robije i je li mu CG dala državljanstvo i šta to govori o CG? Moj Zwijuče razmisli malo nije komplikovano.

Joo
Gost
Joo

Sinavatra nije kriminalno vec politicki gonjen i po tome je dobio politicki azil. Da je visetakvih koji milione uloze bilo bi nam puno bolje

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Politički gonjen kao što će reči ovi naši vlastodršci ako ih neko jednog dana smijeni u šta sumnjam. A imaju milione iako su došli u džemperima. Đeca im ili uživaju po svjetskim metropolama ili se drogiraju i opijaju po Budvi i beogradskim splavovima ili grade vjetrenjače dok naša đeca moraju radit neki posao da bi imali džeparac za studije. Nadam… Više »

Joo
Gost
Joo

Zalim i ja tebe jer svoju nesposobnost opravdavas takvim glupim floskulama…..nisu samo oni politicki uvezani uspesni….iz licnog primera odgovorno tvrdim da se moze voditi i vise nego uspesan privatni biznis, po EU kriterijumima uspeha….I da ja kao dete uspesnih biznismena i radim a i uzivam u zaradjenom radeci sve to sto ti pripisujes da samo nekolicina mogu….a ne pripadam tom… Više »

ZwijuK
Gost
ZwijuK

@Budimo realni Biće da si se štrecnuo na pominjanje “susjedne države” (tvoje riječi -pročitaj svoj kometar). Ako će ti bit lakše: Slučaj Šinavatra govori jednako o “lijepo” CG kleptokratiji kao i sličaj Marovići o vladajućim oligarhijama u Srbiji. (da ako ti se spušti pritisak sad) Pročitaj opet moj „post scriptum“ (očito si se za njega zakačio) da ako ti prodre… Više »

Virus
Gost
Virus

Interesantno u svemu ovome je da je informacija o državljanstvu tajni podatak prema zakonu, a odavanje tajnih podataka je krivično djelo.

cinik
Gost
cinik

Kako su onda Dnevne novine došle do ovih navodnih podataka?

Bebo
Gost
Bebo

Zato što su Vučić i Milo najbliskiji saradnici. Zajednički imenitelj: Vladimir Beba Popović.

Virus
Gost
Virus

Ne bih se začudio od DN da lažu, ne bi im bilo prvi put

ZwijuK
Gost
ZwijuK

@Virus
Prigiovor možeš uložiti u Srbiji. Pokušaj preko portala žutoga Vijesti, tamo si domaći

Joo
Gost
Joo

Nije ako mup trazi taj podatak u toku istrage

Agnes
Gost
Agnes

Smatram da treba pustiti gradonacelnika da radi svoj posao. I da je stranac iz ne znam koje zabiti, ako hoce da radi, samo nek je zdravo. Sve su ovo samo prljave politicke igre u koje se uopste ne treba petljati. Imamo svakakih politicara sa svakakvim prekrsajima, drzavljanstvima i greskama u radu, jedini nije. Nacionalizam i rad su dve razlicite stvari.

ZwijuK
Gost
ZwijuK

Ovo nema veze sa nacionalizmom a ima veze sa poštovanjem zakona.
E sad ako je cilj da se mijenja dosadašni sistem vladanja onada se to radi POŠTOVANJEM ZAKONA . U suprotnom je “sjaši mutra da uzjaše kurta”.
“Mladi, Lijepi i pametni Kravataši” mi sve više liče na “Mlade, Lijepe i pametne Džemperaše” od prije 27 godina

Primorac
Gost
Primorac

Potpisujem, čak im je retorika ista, ista škola valjda. Narod zaboravlja.

da se zna
Gost
da se zna

Agnes, upravo ovako kako ti reče “Nacionalizam i rad su dve razlicite stvari” Naročito kad se nacionalistički radi.

Joo
Gost
Joo

Znaci po tvome zakon je slovo na papiru….pa ajde onda da ispraznimo Spuz

Agnes
Gost
Agnes

Zakon kod nas jes slovo na papiru. Zato i imamo politicare s dva ili vise drzavljanstva. Niti ko postuje zakon, niti ga ineteresuje, to se vidi, samo kazem da treba dat priliku, nista vise 🙂

14 MLD JEVREJ
Gost
14 MLD JEVREJ

Kojoj nisam treći ne dolazi u obzir zakon banke. ………☆☆☆☆☆☆☆

ZwijuK
Gost
ZwijuK

@LELEKAČI NAD SRPSTVOM UGROŽENIJEM “Svaki građanin Crne Gore koji je, pored crnogorskog državljanstva, na dan 3. juna 2006. godine imao i državljanstvo neke druge države ima pravo da zadrži i crnogorsko državljanstvo. Državljanin Crne Gore koji je nakon 3. juna 2006. godine stekao neko drugo državljanstvo može zadržati i crnogorsko državljanstvo do potpisivanja bilateralnog sporazuma sa zemljom čije je državljanstvo… Više »

Bokeljka
Gost
Bokeljka

Koji to student u Beogradu nije uzeo njihovo drzavljanstvo,zbog raznih povlastica.Strasno ga mi grijeha.

ZwijuK
Gost
ZwijuK

@Bokeljka
to odvališ I onda se čudiš što MILO jaše 30 godina. Blagoš ti u pamet.

Anominus
Gost
Anominus

Zakon nije donešen reda radi, več radi zaštite interesa države. Ođe je konktetan interes spriječavanje antidržavnoga djelovanja pojedinijeh pripadnika manjina, koji rade u korist neke strane države, a na štetu Crne Gore. Znalo se od ranije da je partija koja se lažno naziva Demokratima CG, a čime i vrijeđaju ostale građane, skup antidržavnijeh elemenata. Sad je to postalo i očito.… Više »

Nit
Gost
Nit

Hm, okej mora se postovati zakon. Ali reci mi, dje si ti druze bio onda kad ovih sa dvojnim drzavljanstvima (poklonjenim poslije 3.6.2006.) koji ojadise Crnu nam Goru?!

PG_man
Gost
PG_man

To nije grijeh, nego jad. Jadan je onaj koji za rad 1000 dinara mjesecno obraz kuce svoje I familije proda. Iskreno sve te ljude zalim, ni za sta na svijet ne bih dao osjecaj kad se na stadionu najezim dok slusam himnu I sa zenom svojom I sinom glasno pjevam I gledam onu crvenu ljepoticu dje se na vjetru vijori.… Više »

Primorac
Gost
Primorac

Mjerimo sve svojim aršino , ma ima i drugih, koji su završili teže, ali nisu posli za par iljada da se okoriste i najzad, oni najbučniji osobe koje prosipaju poštenje. Moraš biti pošten da bi vodio bitku sa lupežima, biti lupež i pričati o poštenju, haha krokodili te pojedu.

Sigurica
Gost
Sigurica

A pušti Srbiju, „upućeni” Crnogorac, nijesu u pitanju njihovi državljani, no naši avioni i dvojni državljani drugih zemalja i „interesni” Crnogorci ,… davno smo mi lupili, kad imamo takve „brižnike” ,… „dijete pošlo, dijete došlo”. Zabranjujem ti da pjevaš o Kralju Nikoli !!!

14 MLD JEVREJ
Gost
14 MLD JEVREJ

Možda kupim kuću u predgrađu. ……..njena mala podstanarska u predgrađa hej kako me ljubi kao da se porađa. ………..

Sale
Gost
Sale

Ne vjerujem da je ođe bilo zle namjere, no tako je to kad đeca i diletanti oće da se igraju politike

Nit
Gost
Nit

Najgore sto se CG desilo sto su diletanti u svakoj drustvenoj, pravnoj i ekonomskoj pori vec 30 godina. To nas ukopava, a ne neki funkcionerčić iz stranke stare par godina.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ovoga Teroristu Jokica odmah za Srbiju deportovati, valjda su mu namjere u CG jasni!!!

Misko
Gost
Misko

Ima jedan slucaj veoma interesantan recimo Amfilohije Radovic ima srbijansko i crnogorsko drzavljanstvo.Pitanje kako njega tretirati??????

Nit
Gost
Nit

Njega uopste ne tretiraju, s obzirom na to da je vodjin momak za podjele.

BORO
Gost
BORO

Zakon je Zakon… Mora se postovat

Sigurica
Gost
Sigurica

Jeli potpisan sporazum sa zemljama, odakle dolaze, silni glasači, avionima be-dža,… i ostali troškovi,… što zakon piše…

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Sigurica lupas i nijesi upucen. Stalno mjesto boravka je Crna Gora i nijesu dodatno Drzavljani Srbije. Ne moze da neko ima stalno mjesto boravka u Srbiji i da odlucuje o sudbini Crne Gore.

Nit
Gost
Nit

Ne, nego mi ti znas. Kako CG zna dje neko ima stalni boravak ako se neko sam nije odjavio. Super mi je kako se tacno zna koga treba pozvati na te besplatne letove :)))
Nema toga zakona koji ce opravdati to.

Dzo
Gost
Dzo

Sto se prepucava narod odje, nije mi jasno? Jel zakon mozda nejasan, neko ne zna da cita, ili je gluv?
Ko je imao dvojno drzavljanstvo do 2006, taj ga moze zadrzati, nakon 2006 mozes imati samo jedno drzavljanstvo.

Nit
Gost
Nit

Sve je jasno, samo ne pjeni.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Kriva je država Srbija.
Crnogorcima ne treba davati srpsko državljanstvo, a oduzeti državljanstvo svim crnogorcima koji su se u Srbiju doselili poslije 1945. godine.

neFormalno
Gost
neFormalno

aj malo kod Kacavende posjeti ga i pomiluj ga malo

PG_man
Gost
PG_man

A cije ti imas drzavljanstvo, Republickosrpsko?

tebra
Gost
tebra

daj covjece svrati do psihijatra, ne boli samo tebe

Primorac
Gost
Primorac

R. Srbska, ja bi tebe u osnovnu, ti ne čitaš tekst, samo prepisuješ, ajmo na vukovicu kad naučiš čopa i citat javi se

Djoko
Gost
Djoko

Brate kad sam bio sa jednom banjalucankom,i lezimo mi u krevet i ona kaze,kod nas u Banjaluci dodje 7 žena na jednog muskarca,a i to malo muskaraca sto imamo to su invalidi,da nema vas Crnogoraca mi nebi djecu radjale,pa vidji ciji si.. Dodje ti da si iz Crne Gore,il si invalid

frki
Gost
frki

nemogu da vjerujem da ima ljudi koi ovo podrzavaju. pa isto nam je moze i poljak da nam bude političar bugarin presednik vlade. pod hitno ovim uzet cg pasoš i proterat. sramota sprdaju se sa narodom i državom.

Zare
Gost
Zare

Proterat?

Virus
Gost
Virus

Sluga Bebe Popovića, šta se čudiš

Rade
Gost
Rade

Uvazeni gospodine Trebo. To sto si napisao molim te primjeni na tvoje prijatelje iz: Ulcinja,Petnjice,Plava,Gusinja ,Tuzi… i obavijesti nas kako si se tamo proveo.Mora kad su te vidjeli odmah skocili na noge lagane i poceli vikati ja sam Crnogorac i isti cas poceli ljubiti CG zastavu. Samo je proble sto se u ovim navedenim mjestima viju neke druge zastave. Neka… Više »

frki
Gost
frki

Sta imas protiv manjina u cg. Budi jasan. Ko odje prica o tome. Ovo je govor mrznje redakcio iz cista mira udario po muslimanima hrvatima i albancima. Sram da te Bude..

PG_man
Gost
PG_man

Apsolutno je jasno da je u toku velika borba za ocuvanje Cg nezavisnosti, prosto je nevjerovatno na sta su sve spremni Demokrate, to je DF u bijelim kosuljama I sa kravatama crvenim. Sad se jasno vidi kako su izmalipulisani oni koji su glasali SDP a koji su se iskreno borili za Cg nezavisnost.

Danilo
Gost
Danilo

Ne Mogu vjerovat da je Ovo moguce. Zamisli Kako smiju i kako su peceni.Oni trebaju isti tren bit pricesuirani .Ovo je Sramota Sramota Sramota za CG No comment.

HN da
Gost
HN da

Jokicu, dobro radis cim te rezim saplice.

HNovi
Gost
HNovi

Sta radi DB…..zar je moguce da se spijuniraju svi protivnici mne rezima?

bred
Gost
bred

HNovi, ČITAJ ZAKON. CRNA GORA DOVIJEKA!

Trobojka
Gost
Trobojka

Srbin sam iz Boke, ali ne vidim svrhu uzimanja srbijanskog pasosa. Iste su mogucnosti i sa jednim i drugim.

bred
Gost
bred

Trobojka, a ne, ne …….. guzica u CG a glava u SR. Nikako!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Mislio si reć nemogućnosti.

Nit
Gost
Nit

Hahah imas pravo, iste nemogucnosti 🙂

Dux
Gost
Dux

Samo guraj jokicu

Danilo
Gost
Danilo

Policija treba odma u Apsu S njima,To je izdaja CG.

Trebo
Gost
Trebo

Nevjerovatno kakva je peta kolona ova opozicija i ko sve kroz tu druzinu rovari ovuda. Ma to treba pod hitno zatvoriti i natjerati ih da pjevaju svaki dan po sto 100 crnogosrku himnu, da po 1000 puta dnevno poljube crnogorsku zastavu i da po 100 puta javno u zatvorrskom krugu izjave: “Ja sam Crnogorac, moja jedina maticna drzava je Crna… Više »

Srboje
Gost
Srboje

Ljubi i pjevaj koliko ti volja.

brko
Gost
brko

To isto treba da pjeva i Rafet Husović,i Mehmet Zenka,i Marija Vučinić iz HGI jet svi oni imaju bosansko,albansko i hrvatsko drzavljanstvo…Zar ne?

caocao
Gost
caocao

Nemaju dvojno drzavljanstvo te osobe koje si nabrojao.

bred
Gost
bred

brko, to je naš posao!

mitar
Gost
mitar

Da,ako su dobili drugo državljanstvo poslije 2006. Ljerka ima hrvatsko mnogo prije tog datuma i to je zakonom dozvoljeno.

brko
Gost
brko

Ljerka moze jer je Hrvatica a Jokić ne moze jer je Srbin.Ustav ste skrojili upravo tako da samo Srbi ne mogu imat dvojno drzavljanstvo.

Primorac
Gost
Primorac

Brko ajde u šumu,

Joo
Gost
Joo

Sa bosnom, albanijom, i hrvatskom su POTPISANI ugovori o dvojnom drzavljanstvu sto sa srbijom nije slucaj……sta tebitacno nije jasno…ili smatras da je zakon samo sugestija a svako moze da bira sta se njemu primenjuje…..

mikas
Gost
mikas

ne mlati

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Trebo

A ujedno da se po Srbiji liječe.
Ko Sveto.

Misko
Gost
Misko

Interesantno da Vijesti i RTCG o ovome gore ne informisu crnogorsku javnost,drugim rijecima sve jasno ko koga podrzava u crnogorskom medijskom crnilu!!!!

Joo
Gost
Joo

Idi u srbiju pa vidi sta je medijsko crnilo gde se svaki dan ljudi hapse i ubijaju u zatvorima zbog objave na fejsbuku a isto i novinari…..nigde opozicija nema vise prostora da mlati lazima po medijima nego u CG….a Medo koji cupka kod stanka subotica i rusa za pare nije cela CG….opozicija CG je pozicija samo samo i samo za… Više »

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Može li država konačno početi da radi svoj posao.

Podgorica
Gost
Podgorica

Ranko svaka cast !!!

Rade
Gost
Rade

Pa dobro a vazi li to za clanove vlade. Zasto ne napisete da : Nikola Janovic,Marija Vucinovic,Adrian Vuksanovic i vecina clanova HGI imaju i hrvatske pasose.Izgleda da se samo ne smiju imati srpski pasosi a hrvatski i albanski ne smetaju nikome. Cudna neka pravda da cudnija ne moze biti.

BorisS
Gost
BorisS

Zato što su oni dvojno državljanstvo imali prije 3-06-2006

14 MLD JEVREJ
Gost
14 MLD JEVREJ

Svaka čast za decidno ali makse od toga opterecujes se sve cisto. ………..☆☆☆☆☆

provjereno
Gost
provjereno

Vuksanović nema hrvatsko drzavljanstvo, samim tim ni hr pasos! Mozda cudno ali istinito

Razum
Gost
Razum

Nije problem cije je drzavljanstvo nego kad je steknuto pravo na isto. Citaj malo pazljivije a ne odma po nacionalizmu. Ako su stekli drzavljanstva poslje 2006 neka vaze ista pravila.

Srboje
Gost
Srboje

Da covjek pozavidi Jevrejima u fasistickoj Njemackoj.

Joo
Gost
Joo

budalo sram te bilo…idi u srbistan da vidis sta je medijska sloboda….jesu sahranili onog sto ga uhapsise zbog objave na Facebooku ??

silver
Gost
silver

Lijepo ti pise da se mogu imati pasosi drzava sa kojima su potpisani sporazumi…nazalost sa Srbijom nismo potpisali

R. Srpska
Gost
R. Srpska

1. Ako su državljani Srbije, nemora značiti da su Srbi. Državljanstvo i nacionalnost nijesu isto. 2. Za sve je kriva vlast u Srbiji, koja crnogorcima daje državljanstvo. To se promptno mora promijeniti i revidirati data državljanstva. Odnosno, svim Crnogorcima i njihovim potomcima naseljenim u Srbiji pošlje ’45 oduzeti državljanstva. To bi bilo dobro i za Crnu Goru. Imala bi 350-… Više »

z d
Gost
z d

Tako je R.Srpska. Treba takođe vratiti sve Bosance u R. Srpsku odakle su došli u Srbiju tako da bi vas bilo 3 puta više.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ z d

To neka odluče Srbi iz Srbije, nećete valjda odlučivati vi sa kamenjara dolje.
Opet nos zabadate đe mu mjesto nije i petljate se u stvari sa kojima nikakve veze nemate.

z d
Gost
z d

R.Srpska potomče vrlih Osmanlija, Bosanče pravoslavne vjeroispovjest, turskijeh gena, idući za tvojom logikom šta ti imašda tražiš u Crnoj Gori. Ti i tvoji ste junački pobjegli kad je zaratilo i utekli una crnogorsko primorje. Okupirali H.Novi, Tivat, Kotor, Budvi i sad lajete protiv države koja vam je glave spasila. Po tvojoj logici bi mi sad trebali da vam pokažemo put… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ z d 1. Molekularna genetika dokazuje da imate daleko više orjentalnog genetskog markera no mi. 2. Ako vi imate krizu identiteta, mi je nemamo. Toliko o bosancima, crnogorcima i ostalim izmišljotinama 3. Srbi na vaše primorje ne dolaze iz higijenskih razloga. Niti su ikad i dolazili. Znači, lažeš- 4. Jadni su oni kojeg vi spasite. Jedino ste spašavači šiptare… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ z d

Opet se petljaš u unutar srpske probleme.
Vi nemate karaktera ni ko zrna gorušćićina.

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Prekomplikovano je ovo za tebe. Ako neko ima državljanstvo druge države ne može obavljati javne funkcije u CG. I tako je svugdje u svijetu. Kod nas je zbog promjene 2006-te dozvoljeno da svi koji imaju drugo državljanstvo( srpsko, hrvarsko, makedonsko…) mogu da ga zadrže. Ko poslije toga uzme državljanstvo druge ržave gubi Crnogorsko. Vrati se ti epskim pjesmama.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Donja Morača Savršeno me zabolje za vaše interne stvari, nemoraš mi objašnjavati ne zanima me ni najmanje. Nit mi trebate nit vam trebam, daleko vam kuća od moje za vijeke vijekova bila. Ja govorim sa pozicije Republike Srbije i šta bi ona trebala učinjeti po pitanju crnogorskog problema i to samo u Srbiji. Vi i vaše stvari, vaša državljanstva… Više »

Primorac
Gost
Primorac

R.Srpska,
ti se opet petljas u nesto sto nema veze sa tvojom BIH.

Joo
Gost
Joo

Nije tacno da je druge drzave…..vec samo one sa kojima nije potpisan sporazum o dvojnom drzavljanstvu…..

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Donja Morača

Dao sam ti odgovor ali mi ne pustiše.
Ja po pitanju državljanstva govorim sa stanovišta interesa države Srbije i crnogorskog problema u njoj, a vaši interni problemi koje mi navodiš me zanimaju ko snijeg u februaru 2012. godine. Daleko vam kuća od moje bila do Dana sudnjega a i poslije njega.

vaše ime
Gost
vaše ime

Sramota, naši ljudi koji su rođeni u CG zivjeli ti, kojima je draga Srbija (zivjeli smo toliko dugo sa njom u zahednici) imaju pored našeg i drzavljansto Srbije. i oni se sad proglašavaju državnim neprijateljima, a razni doselejnici iz Bosne sa Kosova iz Albanije, koji su sad crnogorske patriote dobijaju naše državljanstvo.

Goran
Gost
Goran

Ne kapiras?Ovdje se radi o crnogorskom nacionalizmu.Moze ovdje bit dobrodosao svako,ali Srbi nikako.Uzalud to sto mi i dalje imamo sa njima neraskidive veze,svako od ovih huskaca ima bar nekog ko se lijeci ili ko studira u Srbiju.Sve bi ja te studente preusmjerio u Tiranu

Joo
Gost
Joo

Sve manj ljudi pogotovo mladih ide u srbiju vec se preusmeravaju na hrvatsku, sloveniju, i italiju….em zbog kvaliteta skolstva i zivota em zbog toga sto dobijes puno vise za puno manje para…..ne brini crnogoraca sve manje u srbiji…..dok srba sve vise u CG gde u sezoni zarade dovoljno da prezive ostatak godine inace bi bilo kuku lele…..

PetarPG80
Gost
PetarPG80

medijske aveti 90tih vracaju se. Ovo je sramno o cemu vi pisete a ne pisete o ekonomskoj pohari nase Crne Gore.

Željko
Gost
Željko

Sve ljepše vijesti! Muka mi je kada vidim srpsku trobojku u centru starog grada Kotora, smeta mi i šahovnica iako sam Hrvat iz Dobrote jer ako koja zastava smije biti u starom gradu Kotoru onda je to crnogorska i to istaknuta na svakom mjestu!

provjereno
Gost
provjereno

Pametnjakovicu, hrvatska stoji jer je konzulat RH smjesten u Kotoru

Željko
Gost
Željko

@ provjereno Konzulat treba da je van starog grada Kotora a ne u njemu! Toliko ima mjesta van zidina starog grada da se taj konzulat smjesti!!

Goran
Gost
Goran

Likepo je sto ti je Dusevna blizu

Joo
Gost
Joo

Svaka tebi cast…..vise nas je normalnih i ponosnih na nasu CG….

Blavor
Gost
Blavor

Sprdaju se sa ustavom i jedni i drugi

aken
Gost
aken

Pod 1.To kako je DB došao do tog uvjerenja-goviri o tome da jeDN orodužena ruka Anb. Pod 2.Zvanična Srbija,niti bilo koja druga država, nikada ne bi izdala podatke svog državljanina bilo kojoj drugoj strani,može samo da ga uhapsi po Interpolovoj potjernici,da razmjenjuje podatke ne smije. Pod 3. Funkcioneri Bs i albanskih stranaka iz reda imaju državljanstva Bih i Albanije iKosova.Što… Više »

A
Gost
A

To sto oni lazu drzavu po tebi nije uopste vazno.

z d
Gost
z d

To su oni čija je deviza “rametno tele dvije majke sisa”. I sve im se svelo na to kako što više za sebe zgrabiti, domovina nije važna. To nijesu ni Crnogorci ni Srbi. To su lacmani.

Zrno
Gost
Zrno

Vise vrijeme da drzava Crna Gora stane na put ovoim kriminalcima jer su prekrsili zakon to je ocigledno.Ima ih na svim nivoima i lokalnom i na drzavnom u Skupstini Crne Gore.

frki
Gost
frki

E super bukali su previše

Mne
Gost
Mne

Toliko o “njihovoj” ugrozenosti kod nas!

Send this to a friend