Fudbal Liga šampiona

Murinjo ili bejbi Pep?

Možda neće biti jedno od glamuroznih noći Lige šampiona, ali današnja dva meča osmine finala donose poseban šmek. U Londonu će se sudariti Totenhem i Lajpcig, dok će u Milanu Atalanta dočekati Valensiju.

Okršaj na sjeveru glavnog grada Engleske biće ujedno i okršaj čovjeka koji je obilježio jednu eru fudbala i momka koji veoma mlad obećava da će biti trenersko čudo Žoze Murinjo ili Julijan Nagelsman.

Svojevremeno je njemački golman Tim Vize Nagelsmana nazvao “bejbi Murinjo”, ali su njemački mediji, zbog načina na koji vodi Lajpcig, ovaj nadimak preimenovali u “bejbi Pep”

“Da, Nagelsman i Gvardiola su veoma slični. Fudbalska filozofija, način vođenja treninga i utakmica, sve je nevjerovatno slično”, rekao je Lajpcigov Španac Anhelinjo, koji je među “bikove” stigao iz Gvardiolinog Mančester sitija.

Mediji u Engleskoj Naglesmana su označili kao predvodnika nove generacije, na šta je Murinjo u svom stilu odgovorio.

“Šta je to? Nova generacija trenera?”

Ubrzo se “Specijalni” okrenuo večerašnjem meču.

“Naš rival je Lajpcig, ne trener, ne borimo se protiv Nagelsmana. Naravno, jasno je da se radi o veoma dobrom stručnjaku, koji se pokazao i u Hofehnajmu, a i sada u Lajpcigu”, dodao je Murinjo, koji će večeras biti bez sjajnog Korejca Sona, koji je slomio ruku.

A šta na sve kaže Naglesman. “Veliko poštovanje osjećam prema Murinju. Osvojio je mnogo toga i imao ogroman uticaj na fudbal.”

Biće žestoko i na drugom meču večeri, gdje će hit jeseni Atalanta dočekati lepršavu Valensiju.

“Gledao sam Valensiju protiv Atletika u petak i sve što mogu reći je da će naš meč biti prava bitka. To je ekipa koja od vas traži 180 minuta velike borbe”, poručio je Đanpjero Gasperini, trener Atalante.

Send this to a friend