Fudbal

Varvari udarili po igračima, treneru, Savićeviću, Mićunoviću…

foto: CdM

Nakon što je prekinut derbi pretposljednjeg kola domaćeg prvenstva između Budućnosti i Mladosti, oglasile su se pristalice “plavih”, popularni Varvari, koji su bili razočarani igrom svojih ljubimaca, načinom na koji tim vodi trener Miodrag Vukotić, a nisu zaobišli na čelnike našeg Fudbalskog saveza sa Dejanom Savićevićem na čelu.

Utakmica podgoričkih klubova prekinuta je 20 minuta prije kraja kada su navijači Budućnosti odbili da ispune zahtjev sudije i delegata da napuste sjevernu tribinu nakon što su zapalili nekoliko stolica na tom dijelu stadiona pod Goricom.

“Izražavamo ogorčenje načinom igre, kukavičkim držanjem i pristupom naših igrača. S obzirom da nisu uputili nijedan šut na gol protivnika do prekida meča, nešto više od poraza nije ni bilo za očekivati. Jedina olakšavajuća okolnost im je da ih sa klupe mjesecima vodi najneuspješniji trener na kugli zemaljskoj, osoba groteskne pojave i primitivnih manira.

Meč je prekinut bez ikakvog posebnog razloga. Naime, jedna od odbačenih baklji je zapalila plastičnu stolicu, pa se vatra proširila na njih još nekoliko. Ovo je slika koja se viđa na bilo kom ozbiljnijem derbiju u svijetu, a da ne govorimo u našem okruženju. Naglašavamo da nikakve opasnosti nije bilo za gledaoce. Uostalom vatru smo ugasili MI.

Naši predstavnici su u razgovoru sa rukovodiocima policijskog obezbjeđenja na stadionu, čuli da što se njih tiče nema nikakvog razloga za prekid meča ili pražnjenje tribine. Tada im je rečeno da na prekidu insistira delegat meča, jer ima naređenje izvjesnog Boža Mićunovića, inače prononsiranog neprijatelja FK Budućnost.

Pošto niko od nas nije naivan, jasno je da Mićunović ovakve i slične stvari protiv našeg kluba radi uz punu podršku i odobravanje vrha FSCG i njegovog predsjednika Dejana Savićevića. Nažalost, bivši as, je stao na čelo družine koja godinama sve radi ne bi li trofeji odlazili u Budvu, Nikšić, Pljevlja, samo ne u naše vitrine.

Varvari zahtijevaju od uprave FK Budućnost da se za pravo na titulu bore svim pravnim sredstvima, makar to značilo i žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Takođe, očekujemo munjevitu reakciju u pogledu smjene trenera i radikalnih promjena u igračkom kadru”, kaže se u saopštenju navijača Budućnosti.

Send this to a friend