Fudbal

Varvari udarili po igračima, treneru, Savićeviću, Mićunoviću…

foto: CdM

Nakon što je prekinut derbi pretposljednjeg kola domaćeg prvenstva između Budućnosti i Mladosti, oglasile su se pristalice “plavih”, popularni Varvari, koji su bili razočarani igrom svojih ljubimaca, načinom na koji tim vodi trener Miodrag Vukotić, a nisu zaobišli na čelnike našeg Fudbalskog saveza sa Dejanom Savićevićem na čelu.

Utakmica podgoričkih klubova prekinuta je 20 minuta prije kraja kada su navijači Budućnosti odbili da ispune zahtjev sudije i delegata da napuste sjevernu tribinu nakon što su zapalili nekoliko stolica na tom dijelu stadiona pod Goricom.

“Izražavamo ogorčenje načinom igre, kukavičkim držanjem i pristupom naših igrača. S obzirom da nisu uputili nijedan šut na gol protivnika do prekida meča, nešto više od poraza nije ni bilo za očekivati. Jedina olakšavajuća okolnost im je da ih sa klupe mjesecima vodi najneuspješniji trener na kugli zemaljskoj, osoba groteskne pojave i primitivnih manira.

Meč je prekinut bez ikakvog posebnog razloga. Naime, jedna od odbačenih baklji je zapalila plastičnu stolicu, pa se vatra proširila na njih još nekoliko. Ovo je slika koja se viđa na bilo kom ozbiljnijem derbiju u svijetu, a da ne govorimo u našem okruženju. Naglašavamo da nikakve opasnosti nije bilo za gledaoce. Uostalom vatru smo ugasili MI.

Naši predstavnici su u razgovoru sa rukovodiocima policijskog obezbjeđenja na stadionu, čuli da što se njih tiče nema nikakvog razloga za prekid meča ili pražnjenje tribine. Tada im je rečeno da na prekidu insistira delegat meča, jer ima naređenje izvjesnog Boža Mićunovića, inače prononsiranog neprijatelja FK Budućnost.

Pošto niko od nas nije naivan, jasno je da Mićunović ovakve i slične stvari protiv našeg kluba radi uz punu podršku i odobravanje vrha FSCG i njegovog predsjednika Dejana Savićevića. Nažalost, bivši as, je stao na čelo družine koja godinama sve radi ne bi li trofeji odlazili u Budvu, Nikšić, Pljevlja, samo ne u naše vitrine.

Varvari zahtijevaju od uprave FK Budućnost da se za pravo na titulu bore svim pravnim sredstvima, makar to značilo i žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Takođe, očekujemo munjevitu reakciju u pogledu smjene trenera i radikalnih promjena u igračkom kadru”, kaže se u saopštenju navijača Budućnosti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Podgorica
Gost
Podgorica

Uvijek su važniji navijači od fudbalera i uprave. Svi oni rade za pare i navijaju ko zna za koga, a navijači daju poslednje pare da putuju i da navijaju za klub koji vole.

serano
Gost
serano

Što mi ne objaviste komentar? Da nisam mnogo “uvrijedio” Varvare?

ovi su
Gost
ovi su

Rulja obična.

PETAR II
Gost
PETAR II

neka bude da je to moje misljenje… cijela liga je namjestena to se vidi iz aviona ali namjestaju u svim ligama svijeta pa neka namjestaju i ovdje.. ali ovi strucnjaci posle 15 bodova razlike da izgube titulu svi bi mi isli u trecu postavu buducnosti i tu bi sjedjeli ko rezerve sa sve trenerom dok im ne isteknu ugovori!!

Anonimus
Gost
Anonimus

Veliki Varvari, terorisu igrace sa djevojkama po kaficima…kakva skupina u p.m…

pobro
Gost
pobro

kakva je ovo prica smijesna? ko vam oduzima titulu kad ste izgubili i od zete i od sutjeske? a da ne pominjem ostale klubove koji su slabije rangirani. mrtvo jedinstvo ne mozete da dobijete a kukate kako se vodi hajka protiv vas. realnost je da igrate lose pa vidite je li do trenera ili igraca, do spoljnog faktora sigurno nije..

polisa
Gost
polisa

Svako mijesanje navijaca u rad kluba je bolesno. Svjedoci smo uplitanja rulje cak i u politiku i u par bivsih YU republika, uglavnom u Srbiji (sjetite se Brankice Stankovic ili Sala Mutavog). Na zapadu ovako nesto ne da je zabranjeno, nego ne postoji. Dje rulja urla tu srece nema.

Nikšić
Gost
Nikšić

Vidim baš pratite ligu,samo da ste ispratili nekolika zadnja kola viđeli bi da su sudije oštetile Sutjesku za baš taj trofej o kom pričate.A savez da oće da je pošale u Nikšić završio bi to minulog vikenda u Danilovgradu…

Mira
Gost
Mira

Svi su krivi, samo ja nisam

netis
Gost
netis

Jos jedan autogol – opet na stetu kluba. Saopstenje bi bilo razumljivo odmah nakon utakmice ili nakon sto se cuje odluka fscg, ovim prozivanjem samo moze dodatno da naskode.

Virus
Gost
Virus

Ne avetajte

Send this to a friend