Mundobasket 2019 Naš najefikasniji igrač u današnjem meču analizirao duel sa Grcima

Vučević: Morali smo bolje u napadu, meč sa Novim Zelandom ključni na SP

foto: FIBA

Nikola Vučević istakao je da je Grčka mnogo bolja ekipa od Crne Gore i da se u našem timu svi okreću meču sa Novim Zelandom, možda i najbitnijem na Mundobasketu.

Loša igra u prvom poluvremenu, odredila je konačan ishod meča sa “helenima.

“Morali smo u napadu mnogo bolje. U drugom dijelu smo počeli sa boljom energijom da popravimo utisak. Grčka je mnogo bolja ekipa, koja će se boriti za medalju. Borili smo se koliko možemo. Sada se okrećemo Novom Zelandu, a to nam je možda i najvažnija utakmica na prvenstvu”, rekao je Vučević.

I Grci su se mučili u prvih nekoliko minuta, ali to naši momci nisu znali da iskoriste.

“Dobro smo počeli u odbrani, oba tima su imala šuterskih problema. Da smo poveli šest sedam razlike u početku, možda bi sve bilo drugačije. Nikome ne prija poraz od 25 razlike. Međutim, moramo da što prije zaboravimo ovaj neuspjeh i okrenemo se sljedećoj utakmici, koja je sada najbitnija.”

Vučević je podsjetio i na zanimljivu tradiciju Crne Gore na šampionatima u prošlosti.

“Ranija iskustva sa velikih takmičenja kažu da smo 2011. i 2013. dobijali prvu utakmicu, ali poslije gubili sve do kraja, da bi prije dvije godine izgubili od Španije i poslije dobili dovoljno utakmica i prošli dalje. Neka bude tako i ovaj put.”

Sada je potpun fokus usmjeren na meč sa Novim Zelandom.

Utakmica protiv Novog Zelanda odrediće naše šanse na prvenstvu. Ako “pobijedimo, onda ćemo sa Brazilom vjerovatno igrati za prolaz. Mislim da je i večeras bilo nekoliko dobrih stvari. Kada stisnemo u odbrani i igramo brže u napadu, sve je to bolje izgledalo. Novi Zeland ne smijemo nikako da potcijenimo protiv Brazila su igrali dobro 32 minuta i onda su pali. Dobro šutiraju. Sjutra da malo odmorimo i spremimo se da odigramo dobro protiv Novog Zelanda”, zaključio je as Orlanda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Chris
Gost
Chris

Uspjeh je sto smo na prvenstvo,nemoze ova reprezentacija nikoga dobit

Tijana 1
Gost
Tijana 1

Potpuno se slažem sa svim što je Vučević rekao.
Svi ovi što ga pljuju tzv. stručnjaci košarke, ne mogu ni basket u školskom dvorištu sa decom da odigraju. Ali oni su napametniji kad treba kritikovati. Problem je u tome što je većina neobjektivna i na silu bi nešto. Nrrealno je bilo očekivati dobiti Grke.

Marko996
Gost
Marko996

Niko je nije ni ocekivao ali se ocekivao bolji i borbeniji pristup na toj utakmici

Zvonce
Gost
Zvonce

Samo da.cemo vise da maknemo NBA all stara. Od kad je dosa sve smo utakmice izgubili. Atmosfera u reprezentaciji i zalaganje su cista nula.

Marko996
Gost
Marko996

Boli tebe uvo

Moraca
Gost
Moraca

Slab su bio jaro moga si ti još 3 puta bolje !

Flojd
Gost
Flojd

Prvo poluvrijeme kao djeca da su igrala..

Send this to a friend