Rukomet

Filip Božović je budućnost Lovćena i crnogorskog rukometa

foto: RK Lovćen

Filip Božović jedan je od igrača koji predstavljaju svijetlu budućnost Lovćena.

Mladi 16-godišnji cetinjski pivot nedavno je premijerno uvršten u seniorski sastav prilikom utakmice u Švajcarskoj protiv Kadeten Šafhauzena u Evropskoj ligi.

“Osjećaj je veoma lijep. Nevjerovatno je biti u Evropskoj ligi i dijeliti teren sa igracima ekstra klase. Jedno fantastično iskustvo i dodatni motiv da radim još bolje i kvalitetnije kako bih se u budućnosti još više nametnuo u svom matičnom klubu”, naglašava Božović.

Istovremeno, Filip je kapiten kadetske rukometne selekcije Crne Gore, što dodatno govori o njegovom potencijalu koji posjeduje.

Lovćen sjutra od 20 sati igra derbi 8. kola Prve lige na Cetinju sa Rudarom. Obje ekipe ostvarile su po maksimalnih sedam pobjeda do sada u crnogorskom prvenstvu. Dakle, direktan duel za prvo mjesto…

“Nakon velike borbe i teške utakmice u Šafhauzenu, koja je bila prelijepo iskustvo za mene, okrećemo se domaćem prvenstvu i utakmici protiv Rudara. Na tom meču idemo da pružimo svoj maksimum i ostvarimo još jednu pobjedu u našoj ligi. Neće biti lako, jer je Rudar ekipa s puno kvaliteta, što je i pokazao dosadašnjim rezultatima. Ovim putem pozivam navijače da dođu u što većem broju i podrže nas u veoma važnoj utakmici. Idemo zajedno po osmi trijumf”, poručuje Božović.

Cetinjanin je do sada postigao ukupno 10 golova u prvenstvu. U pobjedama nad Sutjeskom i Brskovom potpisao je četiri egzekucije iz pet udaraca na gol suparnika te uspješno koristi svaku priliku koju dobije od trenera Pera Miloševića.

Send this to a friend