Vaterpolo

Gojković: Zlatna medalja kadeta je podvig

Selektor najboljih crnogorskih vaterpolista Vladimir Gojković rekao je da su naši kadeti napravili podvig osvajanjem titule na prvenstvu Evrope na Malti.

U meču za zlatnu medalju ekipa Miodraga Mirovića boljim izvođenjem peteraca pobijedila je Španiju.

“Kadeti su napravili veliki uspjeh, pravi podvig i pokazali su da Crna Gora ne treba da brine za budućnost kada je vaterpolo u pitanju. Od srca čestitam stručnom štabu Miroviću, Matkoviću i Radanoviću, kao i svim igračima. Slagao bih kada ne bih rekao da sam ponosan na činjenicu da je čak osam igrača iz šampionske generacije u omladinskom pogonu Jadrana”, rekao je Gojković za Sport Klub.

Gojković je prošlog vikenda sa Jadranom uspješno prebrodio prvi turnir kvalifikacija za Ligu šampiona.
Novljanima slijedi drugi turnir u Zagrebu gdje će pored domaće Mladosti odmjeriti snage sa Duizburgom i ruskim Spartakom.

“Žao mi je što nismo dobili organizaciju drugog kvalifikacionog turnira, ali šta je tu je. Tokom ljeta ostali smo bez nekoliko ključnih igrača. Mi sada gradimo novu ekipu, koja ima potencijal za velika djela. Zadovoljan sam ostvarenim u Strazburu. Dobili smo tri kvalitetne ekipe, a posebno me raduje sjajna partija protiv Napolija kojeg smo dobili sa 18:7. Radi se o timu koji je u Italiji bio odmah iza Pro Reka i Breše, ekipa koje su igrale finalni turnir Lige šampiona. Vjerujem da ekipa ima snage da prebrodi i drugu rundu kvalifikacija a onda će nam trebati i malo sreće u žrijebu za baraž mečeve kako bi stigli do grupne faze Lige šampiona, što je cilj i što bi zaista bio ogroman uspjeh. Iluzorno je trošiti riječi koliko bi učešće u Ligi šampiona značilo za mlade igrače u smislu sticanja iskustva i znanja”, poručio je Gojković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
RTRG
Gost
RTRG

brzo ces ih ti unistiti ako te na vrijeme ne maknu…

ppp
Gost
ppp

ocemo li sad da slusamo o njima 20 dana

Hrvatska Boka
Gost
Hrvatska Boka

Ne mlati,pokupio si sve što valja u Jadran,demagog obični

Send this to a friend