Evropa

Policija ima osumnjičene u slučaju Skripalj, svi su Rusi

Britanski istražitelji vjeruju da su otkrili osumnjičene koji stoje iza napada novičokom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju

Njih dvoje su otrovani tim nervnim agensom za koji zvanični London tvrdi da se proizvodi jedino u Rusiji. Sergej Skripalj i njegova ćerka, u međuvremenu su se nakon višesedmične borbe ljekara oporavili i izašli su iz bolnice, dok su odnosi Moskve i Londona pali na najnižu tačku.

Istraga o trovanju bivšeg ruskog špijuna odmah je odvela policiju ka Moskvi, ali bez direktno osumnjičenih da su izveli napad. Prema najnovijim informacijama, britanski istražitelji konačno su uspjeli da identifikuju nekoliko osoba za koje sumnjaju da su izveli napad na Skripalje.

Naime, istražioci smatraju da je u napad umiješano “nekoliko Rusa”, čime je jasno stavljeno do znanja da se traži više od jednog osumnjičenog.

Izvor blizak istrazi kazao je agenciji AP da su istražioci do tog podatka došli detaljnim pregledom bezbjednosnih kamera i analizom podataka o tome ko je ulazio u Veliku Britaniju približno u vrijeme napada na Skripalje. “Istražioci su sigurni da su oni Rusi”, kazao je taj izvor.

Ova vijest stiže u momentu kada istraga o još jednom slučaju trovanja novičokom “tapka u mjestu”, piše Independent i podsjeća da su nedaleko od Solsberija ovog mjeseca nađeni muškarac i žena, takođe otrovani tim nervnim agensom. 44-godišnja Daun Sturdžis preminula je bolnici osam dana od trovanja, dok se ljekari i dalje bore za život 45-godišnjeg Čarlija Roulija.

Britanski mediji pišu da je Sturdžisova bila izložena 10 puta većoj količini novičoka od one koja je bila korišćena u slučaju trovanja Skripalja i njegove ćerke.

2 Komentara na "Policija ima osumnjičene u slučaju Skripalj, svi su Rusi"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend