Evropa Italijanski ministar se suočava sa prijetnjama svakog dana

Salvini uvjeren da su ukrajinski neonacisti planirali da ga ubiju

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je da je grupa ukrajinskih neonacista, uhapšena zbog posjedovanja čitavog arsenala oružja, htjela da ga ubije.

Salvini je istakao da je to bila jedna od mnogih prijetnji smrću koje dobija svakog dana.

“Tajna služba me je izvijestila o ukrajinskoj grupi koja planira atentat na mene. Drago mi je što je to doprinijelo da se pronađe arsenal nekih ludaka”, rekao je Salvini koji je poznat po svojim jakim proruskim stavovima.

Italijanska policija privela je ranije trojicu muškaraca, među kojima i jednog koji je povezan sa neofašističkom političkom strankom, nakon što je otkrila veliku količinu oružja, uključujući raketu vazduh-vazduh francuske proizvodnje, kao i materijal sa nacističkim simbolima.

Policija je saopštila da je to otkriće rezultat prethodne istrage o Italijanima koji su učestvovali u ratu u istočnoj Ukrajini.

Italijanska policija i tužilaštvo saopštili su da je informacija o postojanju zavjere da se izvede atentat na Salvinija potekla od bivšeg agenta KGB, ali da za to nisu pronađeni dokazi.

U saopštenju se navodi da je do otkrivanja pokušaja prodaje rakete vazduh-vazdu došlo zahvaljujući nadgledanju pet Italijana, bivših policajaca bliskih Azovskom bataljonu.

Iz katarskog ministarstva spoljnih poslova za Rojters su rekli da je raketa francuske proizvodnje nekada bila u posedu vojske te zemlje, ali da je prije 25 godina prodata “trećoj prijateljskoj zemlji”.

Kako navodi AP, Salvini je popustio pod pritiskom javnosti i pristao da odgovara na pitanja u parlamentu o optužbama da je njegov saradnik tražio od Rusije novac za njegovu prorusku partiju Liga.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Danilo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Danilo
Gost
Danilo

Kralj

Send this to a friend