Region

Grabar-Kitarović objasnila šta je mislila

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović oštro je odbacila pokušaj reinterpretiranja izjava u vezi sa zaštitom hrvatskih granica od ilegalnih migracija.

<<<Svjetski mediji šokirani izjavom hrvatske presjednice o nasilju nad migrantima<<<

“Želim da istaknem kako hrvatska policija u obavljanju poslova nadzora državne granice, samim time i granice EU pri sprječavanju ilegalnih migracija postupa zakonito, profesionalno i humano, a sredstva prisile prema prekršiteljima zakona primenjuje u najmanjoj mogućoj mjeri koja je neophodna za zaštitu sigurnosti policijskih službenika i za obavljanje njihovih zadataka”, navedeno je iz kancelarije hrvatske predsjednice za Index.hr.

Kako je navela, bezbjednost je temeljni uslov stabilnosti i razvoja Hrvatske i samim tim jedan od njenih ključnih zadataka.

“To su činjenice koje nikakve igre riječi, pogrešni prevodi ili iz konteksta izvučeni djelovi izjava ne mogu i neće promijeniti”, navedeno je u odgovoru iz kancelarije hrvatske predsjednice.

Prethodno su mediji pisali da je tema svjetskih medija postala izjava Grabar-Kitarović, koja je, kako su prenijeli, rekla da hrvatska policija nasilno vraća migrante s granice i da je “potrebno malo nasilja kada sprovodite pushback”.

To je ona nedavno izjavila tokom boravka u Švajcarskoj za javnu televiziju SRF.

Predsjednica Hrvatske je, kako je istakao Index.hr, priznala da Hrvatska namjerno krši zakone i da je politika Hrvatske prema migrantima takva da se policiji naredilo da se protivzakonito ponaša.

O tome su pisali Gardijan, Dojče vele kao i brojni drugi svjetski portali, kao što su MSN i US Breaking News.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
Ko? Ja!Kkklegla-plata
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ko? Ja!
Gost
Ko? Ja!

Oprastam ti i cemu god da se radi. Apel za portal da sledeci put stave njenu sliku sa plaze, hvala.

Kkk
Gost
Kkk

Ako ćemo realno, ništa pogriješila nije.

legla-plata
Gost
legla-plata

zar i ona misli sometimes, ha ha ha ,e da mi je samo znati što joj je u mislima

Send this to a friend