Region

Hrvatska policija objavila snimak napada ispred zgrade Vlade

Policija u Hrvatskoj objavila je snimak napada koji se dogodio u ponedjeljak na Trgu Svetog Marka u Zagrebu, kada je 22-godišnji napadač Danijel Bezuk ranio policajca ispred Vlade, a potom počinio samoubistvo.

Direktor policije Nikola Milina i županijski državni tužilac iz Zagreba Jurica Ilić govorili su na konferenciji za medije o istrazi pokušaja teškog ubistva s elementima terorizma, počinjenog u ponedjeljak.

Na konferenciji je prikazan snimak napada, prenosi Indeks.

“To je jedan događaj koji ima ogroman interes medija i javnosti, pojavljuju se i iskrivljene informacije u medijima o tome šta se dogodilo. Većina osoba je mislila da je napadnut samo jedan policijski službenik. Iz snimka se vidi da to nije izdvojeni napad na policijskog službenika”, rekao je Milina, dodajući da napad ima modalitet i obilježja terorizma.

Ukazao je da je potvrđeno da se radi o tri teška pokušaja ubistva policijskih službenika koji su se nalazili ispred Markovog trga.

Hrvatska vlada saopštila je utorak da je uveden privremeni režim pojačanih mjera bezbjednosti na Markovom trgu, nakon pucnjave u ponedjeljak, kada je teško ranjen policajac.

Privremene mjere, prema saopštenju, podrazumijevaju ograničen pristup vozilima i osobama na Trg Sv. Marka, a policija će pregledati vozila, osobe i predmete na određenim kontrolnim tačkama.

<<<Plenković dobio pismo sa bijelim prahom, prijete mu novičokom<<<

Hrvatska policija je na području Kutine sprovela akciju koja je povezana sa slučajem Danijela Bezuka, napadača sa Markovog trga. Priveden je njegov komšija koji se sumnjiči da je prijetio hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac_Bar
Gost
Crnogorac_Bar

Skinuo mu je 20 helti

Send this to a friend