Love & Sex

Znamo o čemu maštate: Svaka treća žena ima istu fantaziju

Foto: Freepik

Kada je riječ o seksu, često postoje tajne želje ili fantazije koje bismo voljeli da istražimo, ali možda se još nismo usudili da ih probamo. Ovo je slučaj sa skoro svim ženama, pri čemu čak 90 odsto dama krije neku seksualnu želju.

Seks-aplikacija za sastanke Pure pitala je 3.000 žena o fantazijama koje žele da istraže, a odgovori sigurno nisu bili uobičajeni. Vjerovali ili ne, najveća skrivena želja koju su dame izrazile bila je orgija. Oko 35 odsto žena izrazilo je interesovanje za orgije, četvorke i trojke, prenosi 24sedam.

Seksolog i stručnjak za seks Gigi Engle pokušala je da razjasni zašto žene žele da učestvuju u ovakvoj vrsti akcije:

“Orgija je grupni seks u kojem svi učesnici imaju odnos jedni s drugima u istoj prostoriji, bilo u troje, četvoro ili grupi parova. To se razlikuje od geng-benga”.

Orgije su jedan od najstarijih seksualnih činova, a Gigi komentariše da su stare koliko i samo čov,ečanstvo.

Ona dodaje: “Najpoznatije orgije iz istorije vjerovatno su Bahanalije, praznik u čast boga vina Dionisa u Grčkoj, i proljećne žetve u Starom Rimu i Grčkoj.“

“Orgije su čisti hedonizam, ulazak u svoju požudnu, životinjsku stranu ličnosti. Orgije su tabu, pa je divlje imati orgiju. To može biti zaista uzbudljivo.“

Jedine stvari na koje treba obratiti pažnju su dobijanje odgovarajućeg pristanka i prevencija od seksualno prenosivih infekcija.

Odmah iz svijeta orgija ide grub seks, za koji je 32 odsto žena koje su odgovorile na anketu rekle da bi voljele da probaju uključujući elemente moći i kontrole. Ovaj kontroverzni koncept može uključivati određene scenarije, kao što je “otmica“, kako bi se pojačao intenzitet, kao i “fantazije o silovanju“.

Podrazumijeva se, međutim, da se grub seks uvijek mora praktikovati uz entuzijastičan pristanak obje strane.

Razlog vjerovatno leži u tome što neki ljudi ne žele nježno iskustvo fantazije već osjećaj gubitka kontrole – suprotno od toga da znaju koliko kontrole imaju.

Druge popularne želje koje žene često skrivaju uključuju fantaziju o seksu na javnom mjestu, kao i uvođenje seksualnih igračaka u vezu.

Dakle, ako žene imaju jasnu predstavu o tome šta žele, zašto ne eksperimentišu sa tim željama?

Dvije trećine žena priznaje da u spavaćoj sobi radi stvari u kojima ne uživaju, dok je četvrtina rekla da im je teško da kažu “prestani” ako više ne žele da nastave sa seksom. Razlog za to je jednostavan – 52 odsto žena se plaši osude od strane partnera, dok bi se 46 odsto osjećalo neprijatno da svoje želje podijele.

Neki od ovih strahova mogu poticati iz prethodnih negativnih iskustava. Skoro 30 odsto žena se kaje što je ranije podijelilo svoje fantazije ili želje, zbog čega sada oklijevaju da to urade ponovo, piše Metro.

Sve ovo ukazuje na širi problem žena koje se i dalje osjećaju pod pritiskom tokom seksa da se ponašaju na određene načine kako bi zadovoljile svog partnera, dok svoje želje i potrebe stavljaju po strani.

Zato, obrazujte se o seksu, seksualnosti i zadovoljstvu. Što više znate, bićete više osnažene jer ćete moći da primijenite znanje u svom životu. Redovno iznosite svoja očekivanja i želje kako biste poštovali svoje granice i samopoštovanje.

Send this to a friend