Showbiz Pjevali pod suzavcem, bježali od snajpera

Članovi Tap 011 otkrivaju skandale iz devedesetih: Bili smo na nišanu

FOTO: SONJA SPASIĆ

Članovi grupe Tap 011 Goca Tržan, Ivana Peters, Đorđe Pajović, Milan Bojanić i Petar Stupar, otkrili su tajnu iz zenita slave kada su u Bosni i Hercegovini jedva izvukli izvukli živu glavu!

“Dobili smo ponudu da pjevamo u diskoteci u Banjaluci i to samo dva dana poslije potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Iako su nas svi ubjeđivali da se stanje smiri, krenuli smo i od Beograda do Banjaluke putovali smo 15 sati”, pričaju članovi jednog od najpopularnijih muzičkih grupa devedesetih.

“Putevi su bili izorani od tenkova, benzin smo kupovali po nekim dvorištima, u kombiju nam je crklo grijanje ali sve smo to nekako podnijeli”, prisjetila se Goca 16. decembra 1995. godine.

“Kad smo prolazili između Brčkog i Bijeljine, vozač nam je rekao da se sagnemo jer tu još uvijek ima snajperista! Nismo mogli da vjerujemo šta se dešava, spustili smo glave i molili Boga da nam metak ne prosvira mozak”, dodale je pjevačica.

Njen kolega iz benda Đole otkriva da su po dolasku u Banjaluku dobili otvorene prijetnje.

“Vlasnik konkurentske diskoteke zvao je našeg menadžera i rekao da bolje da ne pjevamo jer nećemo dobro proći. Mi smo se na to oglušili i na pola nastupa bačen je suzavac. Oko 2.000 ljudi se gušilo, nama su lile suze. Pobjegli smo kod di-džeja u zastakljeni dio. Jedan dečko me je izvukao napolje i dao mi da stavim snijeg na oči kako bi me manje pekle. Ma bio je strašan prizor, neki su pljuvali krv”, prisjetio se Đole.

“Uprkos svemu, osjećala se neka sreća u publici jer su vojnici tada skidali uniforme, okončao se rat i zvanično počelo primirje. Mi smo i sjutradan nastupili u tom klubu, koji prima 2.000 ljudi, a došlo je duplo više naroda! Pošto smo svirali dva dana, morali smo negdje do prenoćimo i odlučimo se za hotel “Bosna”, gdje pet godina nije radilo grijanje, niti je dotad bilo struje. Donijeli su nam neke kvarcne peći, ali ništa ni pomoglo. Spavali smo obučeni, a probudili smo se sa injem u nosu”, prisjetio se on.

Imali su nezgodnu situaciju i kad su nastupali na Kosovu na proljeće 1999. godine.

“Poslije nastupa u hali “Boro i Ramiz” u Prištini otišli smo u hotel. Na prozorima je falilo staklo, samo su visile zavjese, bilo je užasno hladno. Ušao sam u kupatilo, a tamo fali ve-ce šolja. Htjeli smo odmah da krenemo za Beograd, ali nam je policajac rekao da moramo da sačekamo jutro, jer je noću postojala opasnost od napada OVK! Nazad smo krenuli u četiri ujutru, a naš autobus je bio pod policijskom pratnjom”, priča Đole.

“Tapovci” će u septembru objaviti novu pjesmu koja je, kako je objasnila Goca, “u njihovom fazonu”.

Send this to a friend