Showbiz vanvremenska ljepotica

Daliborka Stojšić, jedna od najljepših i najvoljenijih Jugoslovenki

Jedna od najljepših i najvoljenijih Jugoslovenki, vanvremenska ljepotica, Daliborka Stojšić rođena je 1944. godine u Ćupriji, u tzv. „Češkoj koloniji“. Godine 1968. godine, postala je mis Jugoslavije, a 1969. godine, imala je i svoju prvu filmsku ulogu u filmu „Presađivanje osjećanja“, da bi kasnije ostvarila i neke epizodne uloge.

Kao pjevačica najpoznatija je kao članica kvarteta One i oni, koju su, osim Daliborke, činili Lidija Kodrič, Minja Subota i Žarko Dančuo. Grupa One i oni je, osim u Jugoslaviji, bila izuzetno popularna i u Sovjetskom Savezu. Turneje su trajale po nekoliko mjeseci, a o njihovoj popularnosti svjedoče brojni snimci. Osim sa grupom, Daliborka je nastupala i samostalno.

Sa Milivojem Mićom Orlovićem i Dunjom Lango, sedamdesetih godina dvadesetog vijeka, vodila je i čuveni festival „Beogradsko proljeće“. Pjevala je komponovane narodne i starogradske pjesme. Među poznatijim pjesmama su: Telefon, Blago tebi, Marko, Kiše su slutile naš rastanak, Đula… Iz braka sa Žarkom Dančuom ima sina Bojana.

Daliborka je od 1981. godine u srećnom braku sa poznatim umjetnikom i vođom Narodnog ansambla RTS-a u penziji, i virtuozom na harmonici Branimirom Banetom Đokićem. Diplomirala je književnost u Beogradu na Filološkom fakultetu.

Ona je u jednom intervjuu iz 2017. izjavila da je prestala da pjeva zbog vulgarizacije estrade.

Iste te godine je objavila svoju prvu zbirku pjesama “Lutka koja govori”. Pjesme je pisala godinama, a od ukupno 500, za zbirku je odabrala 150.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
vekiMaris
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veki
Gost
veki

bila lijepa i draga, bez skandala i silikona

Maris
Gost
Maris

Prirodna ljepota

Send this to a friend