Showbiz prozvao čovječanstvo

Mi smo bolest koja je zarazila planetu

Glumac Džejson Momoa održao je govor na UN-ovom samitu o klimatskim promjenama.

Momoa je istakao da svjetske vođe ne čine dovoljno kako bi se borili protiv klimatskih promjena, ali nije okrivio samo njih. Čovječanstvo je nazvao “bolešću koja je zarazila našu planetu”.

“Svojom kreativnošću i inovacijama smo se uzdigli na mjesto najmoćnijih živih bića na planeti, ali nas naš ego, naši strahovi i bezobzirno trčanje za profitom čine jedinom vrstom koja narušava prirodnu ravnotežu našeg svijeta. Mi smo žive posljedice zaboravljenih tradicija. Patimo od kolektivne amnezije, zaboravili smo istine koje smo nekad znali, a tako ćemo uništiti Zemlju i uništiti sami sebe”, rekao je Momoa.

Glumac (40) poznat i kao aktivista za zaštitu okoline, rođen je na Havajima, ali je odrastao u Ajovi, piše index.hr. U jednom strastvenom govoru rekao je da je “kročio u oba svijeta” i da je uvidio da će ono što je “problem za jedan od njih ubrzo postati problem i za drugi”.

U govoru je takođe istakao da se štetne posljedice ljudskog djelovanja najviše vide na okeanima kao i da je ostrvo od smeća koje pluta Pacifikom po površini veće od Francuske. Dodao je i da smo doveli planetu do “razarajuće krize zbog plastičnog zagađenja”.

“Cijeli ekosistemi u okeanima nestaju zbog zagrijavanja mora. Otpad iz cijelog svijeta završava u našim vodama. Suočeni smo s razarajućom krizom zbog zagađenja plastikom. Mi smo bolest koja je zarazila planetu. Postoji više čestica plastike u okeanima nego zvijezda u Mliječnom putu”, rekao je Mamoa.

Za uništenje okoline prozvao je najveće svjetske korporacije i pozvao svjetske vođe da pokrenu promjenu, naglasivši da se radi o “posljednjem trenutku”.

“Ljudskoj vrsti treba Zemlja da bismo preživjeli, ali nemojte živjeti u zabludi: mi nismo potrebni Zemlji”, zaključio je Momoa.

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
olivermlakarVozac2Equinoxe 🍀prijateljDr. Med
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
olivermlakar
Gost
olivermlakar

Da je još održao ovaj govor na Dotračkom, cijeli svijet bi ga gledao sledećih pola godine bez prekida.

Vozac2
Gost
Vozac2

Pa ovo je i Greta pričala. Šta je sad

Equinoxe 🍀
Gost
Equinoxe 🍀

Više Gretica nije u prvom planu?! 🤔

prijatelj
Gost
prijatelj

Odličan glumac! Jes bez CDM-a! Glumio je u filmu “Aquamen”.

Marko
Gost
Marko

Svaka čast. U centar.

Dr. Med
Gost
Dr. Med

Bravo Drogo

Send this to a friend