Zanimljivosti

Kako je ćerka ruskog vozača kamiona prevarila milionere s Menhetna

Ana Sorokin je postala dio visokog društva s Menhetna predstavljajući se kao bogata naslednica Ana Delvi. Ana Sorokin je sada osuđena na četiri do 12 godina zatvora, a njenu priču, gotovo filmsku, prenose svi svjetski mediji.

Prošlog mjeseca porota je donijela odluku da je gospođica Sorokin kriva zbog krađe, teške krađe i pokušaja teške krađe. Optužnica je imala ukupno osam tačaka i za sve je proglašena krivom. Moraće da vrati 199.000 dolara i plati kaznu od 24.000 dolara, služiće zatvorsku kaznu, ali će biti deportovana jer joj je viza istekla još 2017.

Ana Sorokin (28) je ćerka bivšeg vozača kamiona iz Rusije, i iz Njemačke je prešla u Ameriku 2014. godine. Pošto je stigla, izmislila je da je prebogata njemačka naslednica, i ljudima je govorila ili da joj je otac diplomata ili naftni magnat – u zavisnosti od toga s kim je pričala.

Za 10 mjeseci 2016. godine Sorokin je uspjela da prevari novostečene bogate prijatelje sa Menhetna i nekoliko institucija koje se bave finansijama, pa je tako inkasirala 275.000 dolara, a u tom periodu je putovala i na luksuzna putovanja od Maroka do Omahe.

Tužilac je otkrio da je Ana falsifikovala svoje bankovne izvještaje i identitet zbog prevare koja je obuhvatila i apliciranje za zajam od 22 miliona dolara da bi napravila privatni umjetnički klub. Tvrdila je da će UBS banka u Švajcarskoj garantovati kreditnim pismom i pokazala je izvode iz računa, koji su navodno dokazivali da ima sredstva.

Jedna banka ju je odbila, ali je drugu uspjela da ubijedi da joj stavi na raspolaganje 100.000 dolara. Od tog novca je 55.000 dolara “spiskala u roku od mjesec dana na lične troškove”, navelo je tužilaštvo.

Anin advokat Tod Spodek je tokom suđenja tvrdio da Sorokin nije imala kriminalne namjere i da se pretvarala da je bogata ne bi li dobila prednost u sistemu koji “lako zavede glamur i sjaj”. On je rekao da je Ana “kupovala vrijeme” i planirala da vrati sav novac kada jednog dana postane uspješna.

O ovom slučaju su naširoko pisali Vanity Fair i New York magazin, a televizijska zvijezda, autorka Šonda Rajms je već najavila da će njen novi Netflix projekat biti o Ani Sorokin. Mjesecima se suđenje provlačilo kroz medije, a posebnu pažnju je izazvala veijst da je Ana angažovala bivšeg urednika magazina Glamour da je stilizuje za suđenje.

Stanovala je u luksuznim hotelskim sobama u Njujorku koje sebi nije mogla da priušti, obećala je drugarici plaćeno putovanje u Maroko, da bi je potom ostavila da plati račun od 62.000 dolara i bila je miljenica američkog džet-seta. U početku niko nije sumnjao kada bi zatražila da joj plate taksi ili avio-kartu svojom kreditnom karticom – govorila je da joj je teško da prebaci sredstva iz Evrope.

Sudeći po fotografijama sa suđenja, ni sada nije pretjerano zabrinuta, a ako malo razmislite shvatićete i zašto.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Jaz
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jaz
Gost
Jaz

Zasto

Send this to a friend