Društvo

Krečković: Školu vodi uprava, a ne roditelji

OŠ "Dašo Pavičić"

Nakon što su se roditelji osnovaca koji pohađaju školu “Dašo Pavičić” u Igalu pobunili zbog privremenog premještanja tog područnog odjeljenja u Sutorinu, direktor škole, Branislav Krečković, poručio je da tu ustanovu vodi uprava, te da roditelji ne mogu vršiti funkciju uprave škole.

<<<Škola u Sutorini će za dva mjeseca biti pretvorena u moderan objekat<<<

<<<Katić nudi rješenje za školu u Igalu: Mi ćemo sve sanirati ako država…<<<

“Ako je uprava procijenila da objekat u Institutu Igalo, dugoročno gledano, nije bezbjedan i da je svrsishodnije preseljenje u odjeljenje na Sutorini, svega nekoliko kilometara dalje, roditelji tu odluku moraju ispoštovati ili prepisati djecu u drugu školu”, kazao je danas Krečković.

Naglasio je da su dugoročan boravak djece u nebezbjednom školskom objektu, kao i posljedice koje iz toga mogu proizaći, odgovornost škole, a nikako tema kojom će roditelji, mediji, opština ili bilo koja druga strana spekulisati.

“Dakle, obaveza škole je da organizuje nastavu kako smatra najcjelishodnijim i najbezbjednijim, a obaveza roditelja je da šalju djecu u osnovnu školu. Sve drugo je domen prepucavanja, pregovora i cjenkanja u koje, kada je ovako važna tema na dnevnom redu, nemam nikakvu namjeru da ulazim. Zakonite odluke uprave ove škole, koje služe najboljem interesu djece, u ovom slučaju apsolutno nijesu otvorene za javnu debatu”, poručio je Krečković.

3 Komentara na "Krečković: Školu vodi uprava, a ne roditelji"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend