Ekonomija

Nurković: Nisu važni lični interesi SD-a

Osman Nurković

Ako Vlada odluči da objavi poziv za koncesije za crnogorske aerodrome, biće sve dostupno javnosti i po zakonu i nećemo se voditi interesima Socijaldemokrata u ovoj kompaniji, poručio je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

<<<Vlada će ponuditi koncesije na aerodrome od 25 do 30 godina<<<

<<<Ko će gazdovati crnogorskim aerodromima?<<<

On je za Vikend novine, komentarišući pisanje pojedinih medija da on lobira za jednu tursku kompaniju da dobije u zakup crnogorske aerodrome, rekao da ne želi više da se bavi lažima i podmetanjima.

“Sve će biti javno i transparentno. Ako Vlada odluči na njenom sajtu će biti objavljen koncesioni akt, na koji se mogu prijaviti zainteresovani. Ne daju se koncesije na kutiju šibica i davanje u zakup Aerodroma nije sitnica, već jedan značajan potencijal države Crne Gore. Ne daje se koncesija na državno dobro tek tako”‘, rekao je Nurković.

Iz SD-a je nedavno saopšteno da su Aerodromi bili i moraju ostati jedna od ključnih državnih karika u kreiranju brenda Crne Gore kao turističke i biznis destinacije.

U SD su ranije iznijeli stav o tome da Aerodromi predstavljaju uslov kako bi SD ostao u Vladi.

Nurković nije želio da posebno komentariše najave Socijaldemokrata da bi davanje koncesija na Aerodrome moglo da dovede do njihovog izlaska iz Vlade.

“Nije prvi put da tako prijete. Znam da ih ovakve najave pogađaju, ali se moramo izdići iznad ličnih interesa SD-a. Sve ih to pogađa jer su u ovoj kompaniji pozapošljavali rodbinu i prijatelje, ali to ne može biti preče od interesa države. Posmatrajmo kako je to urađeno u okruženju. Kod nas će biti sve transparentno i po zakonu i nikako drugačije ne smije da bude”, kazao je Nurković.

41 Komentara na "Nurković: Nisu važni lični interesi SD-a"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend