Hronika

Kako su odvrnuti šarafi na točkovima Radulovićevog automobila?

Branko Radulović

Potpredsjednik Pokreta za promjene Branko Radulović prijavio je Centru bezbjednosti Podgorica da je 8. novembra pokušan atentat na njega. Radulović je kazao za Pobjedu da se priprema njegove likvidacije dogodila u intervalu od 10:30 sati do 13:30 časova. Kako je pojasnio, u 10:30 je ostavio vozilo na parking kod Stadiona Budućnosti u centru grada. U automobil je ponovo ušao u 13:30 i kada je krenuo osjetio da nešto nije u redu sa automobilom.

“Čula se lupnjava, ali nijesam računao da je nešto ozbiljno u pitanju. Automobil sam onda parkirao u blizini kuće”,  ispričao je Radulović za Pobjedu.

Kazao je da je sjutra sa sinom odvezao automobil kod majstora koji mu je rekao da su odvrnuti šarafi na točkovima, da je to jako opasno i da je to neko namjerno uradio.

Radulović je naveo da je razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodžićem i rukovodiocem Centra bezbjednosti Podgorica Jovicom Rečevićem te i da očekuje da se utvrdi ko je počinilac.

Policija će prikupiti snimke sa nadzornih kamera, na osnovu kojih će pokušati da dođe do osumnjičenog.

Povodom prijave Radulovića, Uprava policija je saopštila da službenici CB Podgorica preduzimaju aktivnosti kako bi rasvijetlili ovaj događaj.

Radulović je prije dva dana oko 11:15 časova CB Podgorica prijavio da je nepoznata osoba 8. novembra u intervalu od 10:30 do 13:30 časova, odšarafila šarafe sa prednjeg lijevog točka njegovog vozila „audi A4“, dok se nalazilo na parkingu kod Gradskog stadiona u Podgorici.

“On je kazao da je juče osjetio lupanje kad je krenuo vozilom ali da je tek dan kasnije vidio da nešto nije u redu sa prednjim lijevim točkom”,  navodi se u saopštenju policije.

Oni zaključuju da policija preduzima aktivnosti kako bi se utvrdilo činjenično stanje i rasvijetlio događaj koji je Radulović prijavio.

<<<PzP tvrdi da je neko pokušao da likvidira Branka Radulovića<<<

Juče se oglasio i Pokret za promjene, ocijenivši da je bio pripremljen monstruozni scenario, posebno imajući u vidu, da Radulović svakodnevno putuje bez obezbjeđenja, vozeći svoj automobil, ne skrivajući se od javnosti.

“Obavještavamo javnost, da ovo nije prvi slučaj da se vrši pritisak, raznih vidova uznemiravanja na prof. Radulovića i njegovu porodicu. Očekujemo ovaj put da će nadležni organi uraditi svoj posao na profesionalan način i identifikovati počinioce, a posebno nalogodavce. Jasno je da se radi o vidu političkog terorizma, čiji je motiv da se eliminišu oni koji su najglasniji protivnici kriminalnog režima”,  tvrde u PzP.

Send this to a friend