Hronika

Sud odlučio: Knežević da svjedoči ili da ide u zatvor

Foto: CdM

Vijeće Višeg suda u Podgorici prihvatilo je žalbu Specijalnog državnog tužilaštva i potvrdilo kaznu do dva mjeseca zatvora jednom od lidera Demokratskog fronta Milanu Kneževiću jer odbija da dostavi podatke o sudiji koji je, kako tvrdi, ponudio da mu se za 10.000 eura ukine presuda. Iz Višeg suda je danas pojašnjeno da zatvor traje sve dok svjedok Knežević ne pristane da svjedoči ili dok njegovo saslušanje postane nepotrebno ili dok se krivični postupak završi, a najduže do dva mjeseca računajući od dana i časa prijema u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

<<<Viši sud odbio zahtjev SDT: Milan Knežević neće ponovo u ZIKS<<<

“Rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda u Podgorici uvažena je žalba Specijalnog državnog tužilaštva i preinačeno rješenje sudije za istragu ovog pa je svjedoku Milanu Kneževiću, jer je pred Specijalnim državnim tužilaštvom i nakon što je bio novčano kažnjen rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda u Podgorici ponovo odbio da svjedoči u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva formiranog protiv nepoznatog učinioca zbog izvršenja krivičnog djela primanje mita iz člana 423 stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, određeno stavljanje u zatvor”, piše u odluci Višeg suda.

<<<Tužilaštvo zatražilo pritvor za Kneževića<<<

Protiv ovog rješenja može se izjaviti žalba Apelacionom sudu Crne Gore u roku od tri dana od dana prijema rješenja.

Knežević je ranije saopštio da mu je jedan sudija ponudio da za 10.000 ukinu presudu kojom je bio osuđen na kaznu zatvora zbog napada na policajca. Osnovni sud je Kneževića kaznio sa sedam mjeseci zatvora. Predmet je po žalbama bio u Višem sudu, kada je lider DF-a, kako je tvrdio, dobio ponudu. Nakon toga, mu je Viši sud smanjio kaznu na četiri mjeseca zatvora, a Knežević je objelodanio kakvu ponudu je imao. Specijalno državno tužilaštvo odmah je formiralo predmet o njegovim navodima. Lider DF-a pozvan je na saslušanje, gdje je odbio da saopšti ime sudije od kojeg je dobio ponucu. Zbog togaje kažnjen sa 1.000 eura.

Knežević je rekao i da će ime sudije saopštiti kada glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić saopšti ko je pokušao da podmiti njegovu suprugu. Naime, Katnić je u julu 2015. godine saopštio da su “određene strukture pokušale da ga kompromituju, nudeći mu privilegije i novac”

Nedavno je DF saopštio da su svi poslanici Demokratskog fronta potvrdili i pismeno da imaju ista saznanja kao i Milan Knežević.

A.O.

44 Komentara na "Sud odlučio: Knežević da svjedoči ili da ide u zatvor"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend