Politika Čestitke i dalje pristižu

Đukanoviću Dan državnosti čestitali i Makron, Radev…

Predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću Dan državnosti koji se obilježavao 13. jula čestitali su i predsjednik francuske Emanuel Makron i bugarski lider Rumen Radev. 

<<<Tramp i Putin čestitali Đukanoviću Dan državnosti Crne Gore<<<

<<<Đukanoviću Dan državnosti čestitali Erdogan, Matarela, japanski car, Zajed al Nahijan…<<<

<<<Đukanoviću Dan državnosti čestitali Vučić, Đinping, Gutereš…<<<

“U ime Francuske i u svoje lično ime želim da Vam uputim čestitke povodom nacionalnog praznika Crne Gore. Prijateljske veze između naše dvije zemlje, saveznice u okviru Atlantskog saveza, moraju nas voditi ka zajedničkom djelovanju u službi bezbjednosi i stabilnosti našeg kontinenta. U okviru francuske strategije za Balkan, koju sam predstavio 29. aprila ove godine na samitu u Berlinu, Francuska se ponovo angažuje na Balkanu kako bi doprinijela stabilnosti, ekonomskom i socijalnom razvoju i vladavini prava. U tom kontekstu podrazumijeva se jačanje naših bilateralnih odnosa. Francuska podržava evropsku perspektivu Crne Gore. Kao što znate, pregovori o članstvu predstavljaju zahtjevan proces koji povlači puno poštovanje postavljenih kriterijuma. Možete računati na našu punu podršku naporima koje ulažete, posvećujući posebnu pažnju efektivnom i konkretnom sprovođenju reformi iz oblasti jačanja vladavine prava i slobode izražavanja, koje čine suštinu evropskog projekta”, piše u Makronovoj čestitci.

Radev navodi da su tradicionalno dobri odnosi između država i naroda su temelj moje duboke uvjerenosti da će se buduća saradnja razvijati uzlaznom putanjom, u duhu prijateljstva i dobronamjernosti.

“Crna Gora postiže vidljiv napredak na putu integracije u EU i želim da Vas uvjerim da će Republika Bugarska, kao iskren prijatelj Vaše države, nastaviti da pomaže i dijeli svoja iskustva u cilju uspješnog okončanja pregovora u najkraćem mogućem roku. Vaša država je dokazala da je njeno euroatlantsko članstvo uspjeh ne samo za nju, imajući u vidu da doprinosi jačanju stabilnosti i sigurnosti u Jugoistočnoj Evropi, to je uspjeh za čitav region. Uvjeren sam, da kao partneri u okviru NATO, naše države će nadograditi i obogatiti odlične bilateralne odnose u duhu zajedničkih euroatlantskih i evropskih vrijednosti”, dodao je on.

Dan državnosti Đukanoviću je čestitao i predsjednik Rumunije Klaus Johanis.

“Kao država članica posvećena politici proširenja, Rumunija će nastaviti da podržava evropski put Crne Gore i vjeruje da će Vaša zemlja nastaviti konstruktivno da djeluje u napretku u procesu evropskih integracija. U aktuelnom regionalnom kontekstu, članstvo Vaše zemlje u NATO i usaglašenost sa prioritetima Evropske unije čini vas kredibilnim partnerom posvećenim demokratskim vrijednostima i evropskoj i evro-atlantskoj izgradnji”, istakao je on.

Čestitkama se pridružio i predsjednik Indije Ram Nath Kovind.

“Indija i Crna Gora njeguju bliske i prijateljske odnose koji su ove godine dodatno osnaženi imenovanjem ambasadora Crne Gore u Indiji i održavanjem bilateralnih konsultacija o nizu važnih pitanja u oblasti vanjske politike. Uvjeren sam da će se naša saradnja dalje razvijati u narednom periodu na obostranu korist naših zemalja”, naveo je on.

Čestitke povodom Dana državnosti uputili su i predsjednik Litvanije Gitanas Nauseda, predsjednik Letonije Egils Levits, predsjednik Malte Džordž Vela, predsjednik Kipra Nikos Anastasiades, regenti San Marina Nikola Selva i Mikele Muratori, predsjednik Jermenije Armen Sarkisian, predsjednik Palestine Mahmud Abas, predsjednik Bangladeša Abdul Hamid, kralj Maroka Mohamed VI, emir Kuvajta Sabah Al Ahmed Al Džaber Al Sabah, predsjednik Mongolije Khaltma Batulga, kralj Tajlanda Mah Vajiralongkorn.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realan
Gost
Realan

Da nece povecat minimalac i nacerat privatnike da placaju prekovremene daju slobodne dane odmor i placaju drzavi porez .Najvisi si patrijota kad drzavi ne dugujes nista to sto ljudi vicu i klicu a ovamo duguju i cople od drzave to samo znaci da si koristoljubiv i da tvoja ljubav ima cjenu ane da si patrijota .Zivljela Crna Gora sa pravim… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Da se neće ko sjetiti da čestita narodima Crne Gore?

Montenegro
Gost
Montenegro

Oce, kad se ujedine i kad budu svi voljeli svoju zemlju!! A do tad ce cestitat onima za koje su sigurni da cestitke salju na pravu adresu!!

Send this to a friend