Politika

Draginja Vuksanović Stanković od danas na čelu SDP-a

Na Cetinju je održan deveti Kongres Socijaldemokratske partije SDP na kojem je za predsjednicu te partije izabrana Draginja Vuksanović Stanković.

Kongres je pored predsjednice izabrao i Raška Konjevića za zamjenika predsjednika, kao i novi saziv Glavnog odbora za naredni četvorogodišnji period. Dosadašnji predsjednik SDP Ranko Krivokapić proglašen je za počasnog predsjednika shodno Statutu SDP.

Novoizabrana predsjednica SDP Draginja Vuksanović u svom govoru je istakla ne smije biti politička vrlina da od politike postajete milioneri, da smo umjesto društva socijalne pravde dobili društvo privilegovnih pojedinaca, da naša djeca nemaju jednake šanse kao nečija koja grade hidrocentrale, a većina druge djece bezuspješno traže posao.

“Želim da zajedno svakog dana razmišljamo o problemima običnih ljudi i njihove djece. Naših radnika, profesora, ljekara, trgovaca, preduzetnika i svih drugih. Jer zbog toga treba da se bavimo politikom, zbog toga nas biraju. Da stvaramo uslove da oni žive bolje, a ne da politika bude izvor bogaćenja onih koji se politikom bave”, navela je
Vuksanović.

Kako je dodala, Crna Gora jeste mala, ali zato mora biti složna politička zajednica, jer je to, prema njenim riječima,  jedini način da obezbijedimo bolju budućnost generacijama koje dolaze.

“Naša odgovornost je velika. Ja lično, iskazujem spremnost da ponesem dio te odgovornosti. Ali kao što nikada niti jedno veliko djelo nije nastalo samo od sebe, i kao što nikada jedan ne može da promijeni sve, tako sam i ja nemoćna bez Vas, a svi mi smo nemoćni bez građana i građanki Crne Gore Potrebna je jasna vizija budućnosti naše male, ali lijepe i ponosne Crne Gore. Vizija koja iz prošlosti uzima sve ono što nam je sveto i što nas čini takvima kakvi jesmo”, istakla je ona.

Krivokapić je u pozdravnom govoru istakao da SDP pokušava nametnuti političku kulturu da su djela, povjerenje i programske odrednice osnovna mjera za izbor saveznika i političkih oponenata.

“Ni vlast nije sva poharna ni opozicija nije sva poštena i bolja alternativa. Crna Gora ne može izdržati nova ćeranja ali mora doživjeti politička preslaganja okupljanjem progresivnih snaga. Želimo da vjerujemo da su progresivne snage spremne da se okupe oko izrade programa demokratskih reformi i socio-ekonomske obnove, koji bi pokrenuo mukotrpan proces zaustavljanja sistemske političke i socio-ekonomske krize”, istakao je Krivokapić .

<<<Krivokapić se neće kandidovati za predsjednika SDP-a<<<

<<<Draginja Vuksanović Stanković najvjerovatnije nova liderka SDP-a<<<

On je poručio da je vrijeme da generacija novih lidera SDP-a,  koja je na prošlom Kongresu odbranila partiju, krene da iz opozicije zasluži i svoje parče istorije za Crnu Goru i SDP.

“Svako vrijeme ima svoje izazove i na njima je da uz našu pomoć -prekaljenih boraca, očuvaju SDP na pravoj strani istorije i daruju joj nove pobjede. Jer snaga SDP-a, dokazano je, uvijek znači nemjerljivu dobit Crne Gore. Kako vjerujemo u građansku Crnu Goru tako vjerujemo u novu generaciju lidera SDP-a. Evropska unija je cilj vrijedan svakog napora i na vama je da kroz reforme i modernizaciju Crne Gore ovu državu dovedete u tu luku mira. Za mudrost novih izazova bit ćemo tu ali snaga vjetra našeg broda morate biti vi” – zaključio je Krivokapić.

<<<Vuksanović Stanković: Boriću se za dostojanstven život svakog građanina<<<.

Više od 300 delegata i nekoliko stotina gostiju su pozdravili predstavnIci SDP BiH, SDP Švajcarske, SDS Srbije njemačkog FES-a, dok su prigodna video obraćanja i telegrame podrške poslale brojne socijaldemokratske partije i udruženja iz regiona i Evrope. Prisutni su bili i predstavnici skoro svih parlamentarnih partija i nezavisni poslanici,
brojni predstavnici diplomatskog kora, medija i NVO sektora.

Biografija Draginje Vuksanović Stanković

Draginja Vuksanović Stanković rođena je 7. aprila 1978. godine u Baru. U rodnom gradu završila je Osnovnu školu i gimnaziju društveno-jezičkog smjera. Pravni fakultet u Podgorici upisala je 1996. i diplomirala je u junu 2000. godine sa prosječnom ocjenom 10 (deset).

Iste godine upisala je poslijediplomske studije (smjer građansko-pravni), na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Usmeni magistarski položila je 2002. sa ocjenom-odlika. Magistrirala je 2005 god. na temu “Pravna priroda privilegovanih potraživanja”. Doktorsku disertaciju je odbranila 1. jula 2011. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore na temu “Vansudsko namirenje hipotekarnog povjerioca”.

Izabrana u zvanje Docenta, u septembru 2013. na predmetima Građansko-pravna klinika na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore i predmetu autorsko pravo i pravo intelektualne svojine na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju na Univerzitetu Crne Gore na kojima i danas izvodi nastavu.

Udata je za vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gandalf sivi
Gost
Gandalf sivi

Sa srećom!

Musa
Gost
Musa

Srecno!

Dragutin
Gost
Dragutin

Da su Raška stavili, moooožda bi im neko i povjerova da su opozicija.
Ovako: 🤮🤮

Tri želje
Gost
Tri želje

Želimo joj da Partiju odbije od dušmana Crne Gore. Želimo joj da Partija bude u dobrom društvu. Želimo joj da Partiju, po broju glasača, vrati đe joj je mjesto.

Dragutin
Gost
Dragutin

Zarađen jutarnji sendvič.

Marija Stjuart
Gost
Marija Stjuart

Evo vidjecemo,necu nista da pricam..Ranko me bas razocarao,on je sposoba i inteligentan covjek,ali ne znam sto mu se desilo pa je zastranio skroz…

SAMPION
Gost
SAMPION

Pametna, obrazovana, hrabra… Već se mnogi uplašili.. . Nemaju razloga za to…pomoći će im da odu sto prije… Za njihovo dobro… Ako pametni imaju…Nazire se kraj ludilu DPS-A… ima tamo i čestitih…

Flojd
Gost
Flojd

Bila bi najljepša predsjednica u istoriji.

Andromeda
Gost
Andromeda

Čista šminka.Draginja je jedna fina žena,ali nema političkog ponta. Sve je napravljeno da se zataška kotorski slučaj, a Ranko lukava lisica vreba iz prikrajka da se ubaci u koalicioni voz DPSa sa krajnjim ciljem da uz podršku izvanka uzme kormilo.
Ono što ne kapiraju je da su se na ovaj način utulili,ali definitivno.

Bob Rock
Gost
Bob Rock

SDP je uz LSCG snaga i partija zahvaljujuci kojoj imamo nezavisnu Crnu Goru. Nazalost, DPS im je oteo program i vecinu biraca pa sada imamo nezavisnu CG -drustvo jednog lica.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Nosonjo, treba da kažeš – sreća što je DPS shvatio kako stoje stvari i krenuo pravim putem i podržao naš program. Zato treba sad svi zajedno za bolju Crnu Goru a ne da, kao Ranko, daje podršku četnicima po primorju. Nije to dobro za Crnu Goru, dobro je samo za mrzitelje i rušitelje. Ali ako više mrziš Mila nego što… Više »

Pero CG
Gost
Pero CG

Na sledece izbore uzece glasove SD, mozda i mjesto predsjednika skupstine

Bnjj
Gost
Bnjj

Za početak neka Ranko vrati onaj stan u Ko koji je dobio za izerne pare od 2000 dm i 18 godina je Sdp radio isto što i Dps uništavao zemlju

Dragutin
Gost
Dragutin

Volio bih da mi neko objasni kako jedna žena može bit opozicija svom mužu. (ako mu je žena)
Eto samo to da mi se razjasni i odmah ću povjerovat u ove “promjene” na vrhu ove “opozicione” partije.

Kotoranin89
Gost
Kotoranin89

Toliko su se osilili da ih nije briga sto pokusavaju da prave ljude budalama….

Nina ...
Gost
Nina ...

Isto kao i tebi tvoja 😀

jovan šiptar
Gost
jovan šiptar

Sa Cetinje Bruna viče obavljeno Predsjedniče.

Eon
Gost
Eon

Srecno!

Gustavo Lopez
Gost
Gustavo Lopez

Dosla da ugasi svijetlo

Bosko
Gost
Bosko

Jos jedna partija koja ce podrzati Crnu Goru !

Ribnica
Gost
Ribnica

Treba da se vrate Crnoj Gori, Ranko ih je sunovratio

Milorad22
Gost
Milorad22

Ima ukasa bas i mozga,sve govori o njoj kad joj partnera vidis😂😂😂

Fileopg
Gost
Fileopg

zašto mi obrisaste komentar đe molim predśednicu SDPa da ne širi demokratiju Crnom Gorom zajedno sa vojvodama četničkim ka što je činio njen predhodnik koji nije dostojan ni pomena….

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

… ma kad mu u takulin (luku kotor) takoše odma im izmače stolicu. Neka si, ranja, brao ti ga.

Petrovac
Gost
Petrovac

Čestitam i respekt!
Samo još uvijek nije toliko hrabra da uz hidrocentrale spomene i Vile Oliva i institut Simo Milošević i cijelu srbijansku turističku privredu u CG.
Pravi primjeri uz hidrocentrale,kako se iz politike(SDP i DPS)postaje multimilioner.

Lider u regionu
Gost
Lider u regionu

Veoma antipaticna gospodja ,ona ce tek da pravi politicke dilove !

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Draginja je Kneginja, a Milo Kralj.
Uomo Ragno počasni Vitez Crne Gore.

Staxe
Gost
Staxe

SPs i Jul…

Filip
Gost
Filip

Ha ha predsednica “opozicione” partije supruga I.Stankovića jednog od stubova DPS_a .

ibro
Gost
ibro

U pravu si, apsolutno nespojivo

ene gi bre
Gost
ene gi bre

Čestitam,sve najbolje!

razocaran
Gost
razocaran

Cestitka Draginji.Sa Tobom sa bio ,kada smo se norili za spas Luke Bar.Bit cu uz Tebe i ako nijesam clan S DP,samo ako se distanciras politike Ranka Krivokapica,i sadasnje nakazne polotike DPS.
Ne trazim mnogo,samo ono sto koristi nasem narodu.

Hercegovina
Gost
Hercegovina

Evo kaze da joj ne trrbas ništa..

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Kojem, očarani ?

marius
Gost
marius

Crnoj Gori je nuzno potrebna jos jedna jaka pro CRNOGORSKA partija. Iskreno se nadam da ce to ponovo bit SDP, na celu sa Draginjom. Srecno Draginja !

Bivsi clan
Gost
Bivsi clan

Ugasi se krivokapic ko svijeca… dokaz da se izdaja ne isplati.. sad ce jos ovo malo bit u skupstinu do 2020 i cao zdravo!!

Fileopg
Gost
Fileopg

isplati izgleda : Stan u Podgorici od 120m2 stan u starom gradu Kotoru od 200m2 , akcije vrijedne preko 300 000€ kad se sve sabere oko 1000 000€ od bavljenja politikom….

mina
Gost
mina

Pametna i moralna gospodja ,Draginja,uvijek ce imati moj glas.

SAMPION
Gost
SAMPION

Draginja budući predsednik Crne Gore.

jovan šiptar
Gost
jovan šiptar

Čestitak 14 kongres SKCG i njegovijeh skojevaca. Možda vi fali Marko Perkaj (Perković) ali vi je on je još na Kosovo.

Adžo
Gost
Adžo

E blago nama, šnjom.

Jugernuts
Gost
Jugernuts

Draginja je stečajni upravnik SDP-a.

Tratincica
Gost
Tratincica

Mozda stecajni upravnik uspije zaustaviti da brodovi TONU…😉

Nisam robot
Gost
Nisam robot

Crna Gora Zivi Vjecno

Pravedni 👨‍💻
Gost
Pravedni 👨‍💻

Svaka čast za prof. dr Draginju! Od danas predsjednica SDP-a i naredna predsjednica države! 🇲🇪✊👍

MilenaS
Gost
MilenaS

Ja sam rekla, ko mi vrati CPC, i bogomolje, taj je moj favorit! Ma koja partija to bila.
Jer je to pravedna stvar i identitet pravih Crnogoraca. Apsolutno.

Rogani
Gost
Rogani

Bravo Milena Crkve i bogomolje 21 vijek. Vjestacka inteligencija se vec primjenjuje u electronici,medicini a od cega da zivimo od moljenja bogu.Nema cega Milo da se boji a Draginja dovodi SDP na sledece izbore na nivo pozitivne.A onda ce i ona kao Darko za ambasadora u Kinu.

ND
Gost
ND

To malo glasova je držao Ranko. Sad se gase!

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Svaka čast za Draginju. Respekt!

Opozicionar
Gost
Opozicionar

Sa srećom.
Korektna,školovana, pravična i hrabra žena

Nick
Gost
Nick

I lijepa. Kad priroda podari talenat, onda se on moze vidjeti i golim okom. To vam nekako dodje sve u kompletu.

Hilton
Gost
Hilton

Ne znam sto podrazumijevas pod komplet.

cetinje
Gost
cetinje

Opozicionar,nije “lako”onome buzdovanu s njom,to je klasicni “teror”,no ljubav nije krtola.

Send this to a friend