Politika

Vučić: Molim Crnu Goru da ne ugrozi imovinu SPC

Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će ta zemlja preko Venecijanske komisije zamoliti da se ne usvaja Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori jer, kako je istakao, taj akt nije dobar za srpski narod i dodao da bi njegovo usvajanje neminovno ugrozilo inače dobre odnose dvije zemlje.

<<<Vlada Crne Gore odgovorila Vučiću: Ne kreiramo zakonodavne aktivnosti Srbije pa neće ni Srbija naše<<<

<<<Vučić iznenađen reakcijom Vlade Crne Gore: Izvinjavam se svim uvrijeđenim dušama<<<

“Moja molba, a ja ne mogu da to zahtijevam kao predsjednik druge države, je da takav zahtjev ne usvoje. To je moja molba, nada i želja. Jer srpka crkva vjekovima postoji na tom tlu i ona je zaštita i utočište ne samo srpskom narodu već i mnogima koji se osjećaju kao Crnogorci. Zato je to moja molba vlastima u Crnoj Gori. Ukoliko je ne usliše – to je njihovo pravo i mogućnost i to ćemo razumjeti i umjeti da se u skladu sa tim ponašamo”, rekao je Vučić.

<<<Đukanović: Obnovićemo Crnogorsku autokefalnu crkvu<<<

<<<Beograd nervozan zbog obnove CPC, policija spremna da u subotu sačuva red i mir<<<

On je dodao da bi eventualno usvajanje tog zakona u značajnoj mjeri pokvarilo dobre odnose koji sada postoje između dvije zemlje i ocijenio da bi svako ugrožavanje imovine srpske crkve u Crnoj Gori neminovno ugrozilo odnose dvije zemlje, što on ne želi.

<<<Nezadovoljstvo Beograda: Nemoćni zbog Kosova udaraju na Crnu Goru>>>

Vučić je ocijenio da u Crnoj Gori nije u pitanju nikakva mitropolija ili patrijaršija, već da je riječ o Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

<<<Vučić zbog Đukanovićeve poruke o CPC zove svoje ljude iz Crne Gore na sastanak<<<

“Mi poštujemo Crnu Goru kao državu i želimo dobre odnose sa Crnom Gorom i svim njenim građanima”, rekao je Vučić.

On je naveo da njegov saradnik Nikola Selaković nije govorio o sadašnjoj Crnoj Gori kada je pričao o tome da je to srpska država, već da je govorio da je to tako bilo u istoriji.

<<<Selaković: Crna Gora srpska država, Stanić: Da reaguje Ministarstvo<<<

Podsjećamo, ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka, učestvovaće na 119. plenarnoj sjednici Venecijanske komisije, koja se od 19. do 23. juna održava u Veneciji.

140

avatar
1000
91
49
0
 
116
xxyxxyxxyxxyxxy
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
pajo
Gost
pajo

koju je to crkvu izgradila SPC U CRNOJ GORI,narod je izgradio i crkve i puteve do njih,drzava je preusmjeravala narodne pare u izgradnju hramova pravoslavnih a ne srpskih.a ovaj nas narod koji nece svoju,crkvu,jezik,svoju drzavu ne treba ni da postoji.da je srece pravoslavni hramovi bi trebali da budu otvoreni za sve vjerujuce ljude bez obzira kako se izjasnjavaju i osjecaju,i… Više »

Tendara mandara
Gost
Tendara mandara

Nisam neki vernik, ali me zanima, kako zamišljate da Vaseljenski Patrijarh Vartolomej, isti onaj koji je rasčinio Miraša Dedejića, sad odjednom rukopoloži čoveka kojeg je raspopio. Izgleda da ateisti i komunisti iz DPS-a ne vode računa o tim detaljima. I ne nadajte se previše od analogije sa Ukrajinom, tamo je u pitanju politička igra vezana za ukrajinsko-ruski problem koji je… Više »

radojka
Gost
radojka

Lako je sa ovim narodom Vucicu, zavadi pa vladaj, opusteno ne dizi tenzije bice kako CRNOGORCI kazu, ipak se oni pitaju u svojoj Drzavi.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

To su nase Sgetinje..Okupirali ste ih..To je Nase..Niko ne laze ka srbin..

CPC * CT
Gost
CPC * CT

Dukljanine ne vrijedjaj mi Crnu Goru ljudska tugo Ostavi mi Njegosa K Nikolu Sredara Vukotica i sve Srbe moje idi u Srbiju i resavaj probleme i komplekse a ocdje dok si u Crnu Goru uzdizi nase Srbstvo

LSCG
Gost
LSCG

Sretos.mo se jefnom na zutu gredu bio si manji od makova zrna moj radikalcicu ….

MNE
Gost
MNE

Greote koliko je ovaj čovjek nebitan. I država koju vodi…

mojsilović
Gost
mojsilović

Mehmed Zenka, sve rečeno..

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Cus, nece da se mijesa a trazi javno protekciju kod Venecijanske komisije. Imali ovoga u svijetu. A zna na cijoj je strani Bozja pravda.

Stologlav
Gost
Stologlav

U spc nikako da shvate da su se turci povukli u malu aziju nakon konacnog poraza u balkanskim ratovima koje su pravoslavni narodi sa balkana, srbi, crnogorci, bugari i grci poveli protiv otomanskog carstva. Istina, danas postoji dosta izrazena otomanizcija u crnoj gori, donekle i u srbiji, ali tu nam crkva ni srpska ni crnogorska ne mogu vise bit od… Više »

18 plus
Gost
18 plus

U Grckoj je za vrijeme otomanske okupacije na islam preslo ispod 3% stanovnika.
Za to vrijeme je, u ovom dijelu Balkana, stanovnistvo setalo od katolicizma, pravoslavlja, bogumilstva, islama pa u krug svako 150-200g.

dali
Gost
dali

zao mi je sto i muzej na Cetinju nije cuvala Mitropolija jer ga nebi ovi nasi ovako pokrali

Sveti Maca
Gost
Sveti Maca

Jedini ko istinski podržava svetu srpsku stvar je Oprem.Hvala Opreme,tako se brane srpski interesi !

Mitar
Gost
Mitar

Ma nemoj, okupirali ste i pokrali Crnogorske crkve i sad da vas mi ne ugrozavamo. Put pod noge i za Srbiju . Sto prije do bolje za vas a i za nas.

Bel
Gost
Bel

Vrijeme je da se Spc vrati u Srbiju i da se konačno oslobodimo okupatora !

Janik
Gost
Janik

Nas pressednik i pressednik srbije su dva pressednika kojizi najubjedljivije dobijaju izbore na cijeloj zemljinoj kugli. Zbog toga mi se sve vise cini da su srbi i crnogorci stvarno isti narod, i to danas vise no ikad !!!

Bel
Gost
Bel

Slazem se !

Dejo milijarder
Gost
Dejo milijarder

Razvedrilo iznad mora.

Send this to a friend