Društvo

LIVE: Najnovije o virusu korona

U Crnoj Gori od početka epidemije od COVID19 oboljelo je 257 osoba. Pod zdravstvenim nadzorom se nalazi više od 7.000 osoba. Najviše zaraženih je u Podgorici 130.

Interaktivni grafikon broja novooboljelih i ukupnog broja oboljelih po danima

Na CdM-u čitajte najnovije informacije o koronavirusu u Crnoj Gori.

20.30

Kompanija “ Koprivica”, iz Podgorice sa namjerom pomoći u ublažavanju negativnih efekata od epidemije virusa COVID – 19 uplatila je donaciju od 10.000 eura na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

<<<Kompanija Koprivica donirala 10.000 eura u borbi protiv COVID19<<<

20.26

Predsjednik Albanije Iljir Meta pozdravio je jučerašnju posjetu predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića Opštini Tuzi,  kao i njegovu podršku i podršku Vlade Crne Gore albanskoj zajednici u ovoj teškoj situaciji za sve.

<<<Meta zahvalio Đukanoviću i Vladi na podršci Albancima u Crnoj Gori<<<

20.20

Cijeneći nastalu situaciju i napore zdravstvenih institucija u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa kompanija „PG-PAK“ iz Podgorice donirala je Kliničkom Centru Crne Gore higijensko-sanitarni materijal i sredstva za dezinfekciju i održavanje higijene u iznosu od osam hiljada eura, saopšteno je iz ove kompanije.

<<<PG-PAK donirao higijenski materijal KCCG<<<

18.20

U Podgorici je danas, na dvije lokacije, uhapšeno sedam osoba, od kojih su četiri bezbjednosno interesantne, zbog kršenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, saopšteno je iz Uprave policije.

<<<U Podgorici uhapšeno sedam osoba zbog kršenja mjera<<<

17.29

Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici i okrivljeni sveštenik MCP Siniša Smiljić zaključili su sporazum o priznanju krivice koji je Osnovni sud u Podgorici usvojio rješenjem i na osnovu sporazuma donio presudu.

<<<Sveštenik Siniša Smiljić kažnjen sa 4.500 eura<<<

17.11

U Crnu Goru je danas stigla još jedna vrijedna donacija medicinske opreme Petrosa Stathisa i Džeka Maa.

<<<Stigla još jedna vrijedna donacija Petrosa Stathisa i Džeka Maa<<<

17.06

Od jutrošnjeg presjeka stanja urađeno je još 125 analiza i na  koronavirus bila su dva pozitivna. Oba oboljela su iz Podgorice i kontakti su ranijih slučajeva. Sada je u Crnoj Gori 257 osoba inficirano koronavirusom, saopštio je direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.

<<<Još dvoje pozitivih na koronavirus<<<

17.00

Šef Kriznog medicinskog štaba Ranko Lazović danas je na konferenciji za medije kazao da su otpuštena četiri pacijenta izliječena od koronavirusa, dva iz Kliničkog centra i dva iz Opšte bolnice Bar. Otpušteni poacijenti biće u samoizolaciji narednih 14 dana.

<<<Danas otpuštena četiri pacijenta izliječena od koronavirusa<<<

16.37

Prosječna stopa smrtnosti od koronavirusa u državama bivše Jugoslavije iznosi 2,7 odsto, broj potvrđenih slučajeva u svih šest zemalja je 7.170, dok je preminulih 196, pokazuju zvanični podaci za 9. april.

<<<Crna Gora ima najnižu stopu smrtnosti od COVID-19 na prostoru ex-Yu<<<

16.37

Ekonomski tim Vlade je danas, u okviru dijaloga o Predlogu socio-ekonomskih mjera, prezentovao socijalnim partnerima mjere podrške koje je premijer Duško Marković juče predstavio javnosti i čiji je cilj podrška zaposlenima, privredi i socijalno ugroženim grupam, saopšteno je iz Vlade.

<<<Cilj očuvanje radnih mjesta i privrede i podrška socijalno ugroženima<<<

16.17

Narednih sedmica u Crnu Goru stiže pomoć Evropske unije vrijedna 53 miliona eura, kako bi se naša država izborila sa COVID19, objavio je šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav.

<<<EU šalje pomoć Crnoj Gori: Pedeset miliona eura za oporavak zdravstva i privrede, 100 respiratora, maske…<<<

16.10

Prema današnjim podacima 78 službenika Uprave policije je u samoizolaciji, četiri se nalaze u karantinu, dok je Virus COVID 19 konstatovan kod četiri policajca, saopšteno je iz Savjeta za građanski kontrolu rada policije.

<<<Koronavirusom zaražena četiri policajca, četiri u karantinu, 78 u samoizolaciji<<<

15.49

Imajući u vidu novu mjeru zabrane kretanja od nedjelje u 11 sati do ponedjeljka u pet časova, koju je donijela Vlada Crne Gore u cilju suzbijanja širenja epidemije koronavirusa, zelene pijace Pobrežje, Bazar i Forum neće raditi nedjeljom, dok budu na snazi te mjere, saopšteno je danas iz podgoričkog preduzeća Tržnice i pijace.

<<<Zelene pijace neće raditi u nedjelju, Kamionska od šest do 10 sati<<<

15.43

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević zahvalio je danas članovima Humanitarnog društva za podršku Crne Gore iz Njujorka na donaciji od 26.000 dolara za pomoć stanovništvu tog grada, kao i drugim donatorima na pomoći zbog pojave koronavirusa u Crnoj Gori.

<<<Raičević zahvalio brojnim donatorima na pomoći<<<

15.28

U uslovima izazvanim novim koronavirusom, jedan od najvažnijih zadataka kreatora politika na nacionalnom i lokalnom nivou treba da bude iznalaženje rješenja za ukidanje ili značajno smanjenje svih troškova poslovanja, kroz modele direktne i indirektne podrške opstanku preduzeća i naporima poslodavaca da zadrže radnike i sačuvaju radna mjesta, saopšteno je danas iz Unije poslodavaca Crne Gore UPCG.

<<<Unija poslodavaca: Privredi potrebna hitna vakcina<<<

15.19

Direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković danas je sa saradnicima Nerminom Abdićem predsjednikom Odbora direktora i glavnom sestrom Dragicom Dobrović, nenajavljeno obišao sve klinike KCCG-a da bi se provjerilo poštovanje procedura u borbi protiv epidemije izazvane koronavirusom.

<<<KCCG: Nenajavljena provjera pokazala da se sve procedure poštuju u potpunosti<<<

15.10

U Crnu Goru danas su stigle još dvije isporuke sa više od pet tona medicinske opreme, kazao je premijer Duško Marković.

<<<Stiglo više od pet tona medicinske opreme koju su donirali Stathis i Ma<<<

15.07

Nezavisni sindikat Centralne banke Crne Gore donirao je 2.000 eura za prikupljanje sredstava za kupovinu zaštitnih sredstava za zdravstvene radnike, putem onlajn platforme www.aplauzmedicinarima.me koju je pokrenula Hipotekarna banka sa ciljem pružanja podrške medicinskim radnicima u borbi protiv pandemije.

<<<Nezavisni sindikat CBCG donirao 2.000 eura za zaštitnu opremu za zdravstvene radnike<<<

14.59

Pozdravljamo mjere podrške privredi, zaposlenima i socijalno ugroženim građanima koje je predstavio predsjednik Vlade Duško Marković. One stvaraju pretpostavke za brži oporavak privrede i očuvanje nivoa životnog standarda građana, uvažavajući zahtjeve biznis zajednice čije je poslovanje znatno otežano u uslovima pandemije koronavirusa, saopštili su danas iz Privredne komore Crne Gore.

<<<Vladine mjere stvaraju pretpostavke za brži oporavak privrede<<<

14.48

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja, na čelu sa načelnikom Draganom Božovićem, donirali su 2.000 eura Crvenom krstu, saopšteno je danas iz Opštine Budva.

<<<Budvanski vatrogasci donirali Crvenom krstu 2.000 eura<<<

14.27

Hirurške maske koje su od jutros u prodaji u apotekama Montefarma su dio komercijalne nabavke, plaćene sa računa Montefarma i nabavljene direktno od proizvođača, bez posrednika, a cijena po kojoj se prodaju je nabavna, uvećana za sedam odsto PDV i iznosi 51 cent, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

<<<Montefarm: Maske se prodaju po nabavnoj cijeni<<<

14.03

Od pojave prvog slučaja zaraženog COVID 19 u Crnoj Gori, timovi Vojske Crne Gore su na terenu bez dana odmora.

<<<Vojska Crne Gore u Tuzima<<<

13.58

U Crnu Goru je stigao materijal za testiranje na Covid 19. Od jedne tube može da se uradi 20.000 testova.

<<<Stigao materijal za testiranje na Covid 19, od jedne tube 20.000 testova<<<

13.18

Klinički centar Crne Gore KCCG je, uz podršku Svjetske zdravstvene organizacije, organizovao onlajn edukaciju za zdravstvene radnike iz cijele države.

<<<Onlajn edukacija za zdravstvene radnike iz cijele Crne Gore<<<

13.16

Agron Alijaj, rodom iz Plava, koji je na privremenom radu u Njemačkoj, želeći da u periodu pandemije pomogne svom kraju, kupio je Nacionalnom parku Prokletije nedostajuću medicinsku opremu vrijednu 1.000 eura.

<<<Plavljanin poklonio medicinsku opremu Nacionalnom parku Prokletije<<<

13.10

Osnovni sud u Podgorici odredio je pritvor od 30 dana Radu Miloviću, zaposlenom u Domu zdravlja, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

<<<Pritvor zbog objavljivanja spiska oboljelih od koronavirusa<<<

12.50

Predsjednici Crne Gore Milo Đukanović i Turske Redžep Tajip Erdogan razmijenili su pisma nakon nedavno pristigle donacije turskog predsjednika našoj državi u vidu medicinske opreme, saopšteno je danas iz Đukanovićevog kabineta.

<<<Đukanović i Erdogan pozvali na solidarnost u borbi protiv koronavirusa<<<

12.36

Kompanija SBbet, koja već 23 godine uspješno posluje u Crnoj Gori, saopštila je danas da je i u ovim teškim trenucima stala uz svoj narod, korisnike i državu.

<<<Pomoć u borbi protiv koronavirusa stiže iz kompanije SBbet<<<

12.07

Epidemiološka situacija u Nikšiću znatno je povoljnija, jer u posljednjih nekoliko dana nijesu zabilježeni novi slučajevi obolijevanja od koronavirusa. Do danas u Nikšiću je analizirano ukupno 250 uzoraka, a zabilježena 32 slučaja pozitivna na pomenuti virus, od čega su tri stanovnici Podgorice, i svi su stabilnog stanja, konstatovano je na današnjoj sjednici Opštinskog operativnog tima za zarazne bolesti.

<<<U Nikšiću od koronavirusa oboljele 32 osobe, sve u stabilnom stanju<<<

12.00

Naši ljudi iz dijaspore, članovi Humanitarnog društva za podršku Crne Gore iz Njujorka, uplatili su organizaciji Crvenog krsta Bar 26.000 dolara pomoći u borbi protiv korona virusa.

<<<Članovi Humanitarnog društva iz Njujorka donirali Crvenom krstu u Baru 26.000 dolara<<<

11.50

Rukovodstvo Socijalističke narodne partije i opštinski odbori i odbornički klubovi SNP-a dogovorili su set mjera kako bi se, u vremenu pandemije koronavirusa, lokalne samouprave lakše uhvatile u koštac sa tom pošasti, saopšteno je danas iz te stranke.

<<<Socijalistička narodna partija predlaže opštinama set mjera<<<

10.44

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić kazao je da su predlaganje ekonomskih mjera od strane premijera Duška Markovića, građani Crne Gore opravdano dočekali sa razočarenjem, dodajući da su one daleko iza mjera zemalja regiona.

<<<Bečić: Ekonomske mjere Vlade daleko iza mjera zemalja regiona<<<

10.36

Udruženje navijača naše reprezentacije Ultra Crne Gore, uplatilo je 1975 eura na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti.

<<<Ultra CG uplatila 1975 eura: Da svi budemo kao jedan, braća smo na tribini i van nje<<<

10.30

Nacionalno koordinaciono tijelo pojasnilo je dodatne mjere o ograničenju kretanja, koje se odnose da više od jedna osoba ne smije da se nađe na javnim površinama.

<<<Pojašnjenje dodatnih mjera o ograničenju kretanja<<<

10.24

Državni tužilac podnio je Osnovnom sudu u Podgorici predlog za određivanje pritvora protiv Rada Milovića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, a povodom objavljivanja spiska oboljelih od korona virusa, saopšteno je CdM-u iz ovog suda.

<<<Tužilaštvo tražilo pritvor za Milovića<<<

10.19

Imajući u vidu veliki broj lažnih vijesti o koronavirusu, UNICEF-ovi mladi reporteri počeli su da provjeravaju tačnost informacija koje se objavljuju na društvenim mrežama i u medijima i da zaključke svojih analiza objavljuju na sajtu UNICEF-a Crna Gora.

<<<UNICEF-ovi mladi reporteri provjeravaju tačnost informacija o koronavirusu<<<

10.15

Zadovoljan sam što u Komanskom mostu i ostalim javnim ustanovama socijalne zaštite u Crnoj Gori nema oboljelih od novog korona virusa. To dugujemo dosadašnjoj dosljednoj primjeni preporučenih mjera i požrtvovanom radu zaposlenih u ovoj i drugim ustanovama. Tako treba i da ostane do kraja ove krizne situacije, saopštio je danas ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, nakon posjete tom Zavodu.

<<<Purišić: Preventivne mjere u Komanskom mostu daju dobar rezultat<<<

09.41

U Crnu Goru danas stižu dvije isporuke sa više od pet tona medicinske opreme, kazao je premijer Duško Marković.

<<<Stižu dvije isporuke sa više od pet tona medicinske opreme od Petrosa Stathisa i Džeka Maa<<<

08.45

U apotekama Montefarma od danas je počela prodaja hirurških maski koje koštaju 0,51 eura po komadu.

<<<Maske u apotekama Montefarma, jedna košta 0,51 eura<<<

08.42

U Crnoj Gori je prema jutrošnjim podacima Instituta za javno zdravlje od koronavirusa oboljelo 255 osoba. Naime, od jučerašnjeg presjeka pa jutros do 08:40 časova analizirano je 49 uzoraka među kojima su bila tri novopozitivna slučaja sa infekcijom novim koronavirusom. Sva tri novooboljela su iz Podgorice.

<<<U Podgorici još troje zaraženih koronavirusom, ukupno u Crnoj Gori 255<<<

08.28

Direktor reprezentacije Crne Gore, Draško Mrvaljević i selektor najboljeg tima naše države, Zoran Roganović, pridružili su se akciji pomoći u teškoj situaciji izazvanoj virusom korona, prenosi Cetinjski list.

<<<Roganović i Mrvaljević donirali 100 paketa za cetinjske porodice<<<

08.00

Da je za kvalitetne akcije potrebno svega nekoliko sati, svjedoči primjer zaposlenih Hipotekarne banke i kompanije Fleka, koji su, uz pomoć klijenata i prijatelja banke, za manje od 10 sati ostvarili cilj –  50.000 eura pomoći Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti.

<<<Za nekoliko sati zaposleni Hipotekarne banke i njihovi klijenti uplatili još 50.000 eura<<<

07.50

Brzo, bez provizije, plati svoje račune putem aplikacije Digitalni Kiosk!

<<<Čuvaj sebe i druge #ostani doma!<<<

07.45

Ministarstvo ekonomije saopštilo je da je svaki sportsko – rekreativni ribolov izuzet od zabrane sportskih i rekreativnih aktivnosti na svim javnim površinama, osim kada su u pitanju prostori nacionalnih parkova.

<<<Sportski ribolov može uz dozvolu<<<

07.44

Ministarstvo ekonomije zabranilo je rad svih kafemata i aparata za pripremu kafe i drugih napitaka.

<<<Vlada zabranila rad svih kafemata<<<

07.40

Radove na značajnim infrastrukturnim projektima u barskoj opštini epidemija korona virusa nije zaustavila. Odvijaju se u otežavajućim okolnostima i ne uvijek planiranom dinamikom ali su, kaže čelnik Sekretarijata za imovinu, zastupanje i investicije Vido Dabanović, za sada zadovoljni.

<<<Koronavirus nije zaustavio radove u Baru: Realizuju šest projekata vrijednih 2,49 miliona eura<<<

07.30

Zatvoren je reciklažni centar preduzeća Deponija jer, kako kažu iz ovog gradskog preduzeća kojim rukovodi Arsenije Boljević, dio zaposlenih nije u mogućnosti da dolazi na posao zbog uvođenja karantina u Opštini Tuzi i na Vrelima ribničkim.

<<<Zatvoren Reciklažni centar, dio zaposlenih zbog karantina ne može na posao<<<

07.20

Zbog nepoštovanja mjera i zabrana koje je izdalo Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) u cilju sprečavanja širenja virusa korona policija je krivično procesuirala i 13 bezbjednosno interesantih osoba.

<<<Mjere kršilo 13 bezbjednosno interesantnih osoba<<<

07.10

Predsjednik budvanske opštine Marko Bato Carević kazao je za Dan da je za sada zadovoljan načinom funkcionisanja lokalne uprave, ustanova i preduzeća u doba korone, te istakao da je predložio niz mjera za ublažavanje negativnih ekonomskih efekata te da tek planira donošenje mjera kojima će pospješiti privredne aktivnosti.

<<<Carević: Predložižemo Vladi set mjera za pomoć turističkoj privredi<<<

07.00

Žiro račun Opštine Ulcinj odblokiran je juče ujutro nakon što je Ministarstvo finansija iz Egalizacionog fonda uplatilo lokalnoj samouopravi 150 hiljada eura. Time je stavljena tačka na višednevnu finansijsku blokadu i otežano funkcionisanje Opštine, kazao je juče za Dan prvi čovjek Ulcinja Ljoro Nrekić.

<<<Nrekić: Žiro račun deblokiran, novozaraženih nema<<<

06.50

U Opštini Kotor do danas nije bilo nijednog slučaja inficiranog korona virusa, a prema riječima prvog čovjeka grada Željka Aprcovića tome je doprinijelo poštovanje preporuka i naredbi nadležnih.

<<<Aprcović: Koronu u Kotoru pobjeđuje kultura građana<<<

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
GibanicaGeoMarkisa1Pedja *
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gibanica
Gost
Gibanica

Siguran sam da su nasi doktori upuceni , ali u New York od 30 miliona su doktori iskoristili plazmu iz krvi izlijecenih , a lijeci 100 % tako da je to ” GAME CHANGING ” kako su ga u članku i nazvali !!

Geo
Gost
Geo

Pazite se Crnogorci, da sve prodje do ljeta i da se mozemo kupati i suncati po plazama duz cijele Jadranske obale! Sretni predstojeci blagdani svima! Pozz iz Cro

Markisa1
Gost
Markisa1

Eto juce nula danas tri. Kad prodje jos deset dana ili koliko kad prodje inkubacija opet cemo imati pik i tako u krug. Samo setajte eto je toloska vec puna. U pamet se ljudi nema opustanja ili smo gotovi

Pedja *
Gost
Pedja *

Nisam ni mogao nesto drugo da pretpostavim .

Send this to a friend